Spring lopp på annorlunda platser

5 juli, 2017

Idag är det många som väljer att åka utomlands och springa lopp och det finns kanske några roliga här som kan locka lite extra för dig som inte bra vill se huvudstädernas gator och torg.

Löpartävlingar finns det gott om i världen och här listar vi några som är extra roliga och kanske något för dig att kika lite närmare på. Visst vore det skoj att springa till riktig Rock 'n’ Roll eller lockar kanske lejon och bufflar i Sydafrika? Här kommer fem tips på annorlunda och spännande löptävlingar.
 
Världens kallaste lopp - Nordpolen
 
North Pole Marathon kan vara något för dig som vill springa i kyla, på is och snö samt vill utmana dig själv lite extra! Arrangören utlovar en upplevelse du sent kommer att glömma.
 
Rocka loss fötterna
 
Rock 'n' Roll Marathon går av stapeln i USA och Europa i ett flertal städer så du kan vraka och välja från San Jose till Liverpool. Efter varannan kilometer längs banan står rockbanden och spelar musik och efter loppet avslutas hela eventet med Rock 'n' Roll på allvar med konsert och ofta med känt band.
 
Spring med elefanter och leoparder
 
The Big Five Marathon är ett lopp för den som vill vara med om lite annorlunda miljö och vill se vilda djuren längst med savannen. Start och mål vid Lakeside Lodge i Sydafrika. Ett måste för dig som vill ha löpning och naturupplevelse utöver det vanliga.
 
Bland lianer och ormar
 
Jungle Marathon är ett race för dig som tränat väldigt hårt och mycket och kanske vill göra ditt livs utmaning. Att springa detta lopp i Brasiliens djungel och regnskog i Manaus kanske kan vara något för dig och är cirka 200 kilometer långt.
 
Vin, ost och sång
 
Medoc Marathon för dig som gillar, nöje, vin och goda ostar. Här får du 23 stopp med dessa godheter och vilken grej att få slingra sig mellan vinodlingarna i Médoc i distriktet Bordeaux i östra Frankrike.
 
Har du fler tips på roliga lopp? Dela gärna med dig av dem med en kommentar nedan.
 
Av Allt om Löpning
Foto: North pole av Moyan Brenn (CC BY NC SA)

Den här artikeln innehåller en av Allt om Löpnings alla playlists från Spotify att ha i lurarna! Du kan även prenumerera på hela denna playlist direkt genom att klicka på Spotify-länken nedan.

Öppna spellistan

Taggar

lopp

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!