Så här gör du för att ta dig i mål i ett lopp

30 maj, 2017

Har du tänkt att springa ett lopp men du är inte säker på att klara dig ända fram till mål? Ingen fara, gör bara så här!
Att springa ett lopp är ibland inte så lätt. Det går liksom inte alltid som man tänkt sig och när man är på målrakan och ser linjen man måste ta sig förbi, kan något plötsligt hända som stänger av delar av ens kropp. Då får man göra som både elitlöpare och amatörer gjort. Man får helt enkelt försöka att ta sig samman och göra vad som krävs genom att börja krypa eller kämpa sig till att ställa sig upp igen och vingla in! Här kommer några klipp från personer med vilja som visar på att det med viljekraft går.
 
Hyvon Ngetich hade 411 meter kvar men ramlade ihop av utmattning. Men 29-åriga kenyanska elitlöparen vägrade ge upp och började krypa med bara sina händer och knän till mållinjen under 2015-års Austin Maraton efter att hennes kropp gav upp. Ngetich vägrade även hjälp från medicinska personal när hon till slut kröp in på tredje plats. Hade de ryckt in och hjälpt henne de sista metrarna hade hon blivit diskad. Arrangören tyckte hon visade sådan beslutsamhet att ta sig i mål, att Hyvon fick lite extra prispengar för sin tredjeplats och insatts.
 
– Under de sista två kilometrarna minns jag ingenting, sa Hyvon Ngetich efter målgång och behandling av sjukvårdare.
 
 

 
Loppet Canberra maraton med sina 42 195 meter långa banan som löps i Australien, kan ta på krafterna. Det fick en amatör känna av strax innan han skulle springa över mållinjen. Mannen klarade inte av att stå upp och fick lov att krypa över linjen i målområdet.
 
 

 
 
Två damer som är på väg att gå i mål i Ironman kan man säga hade problem att hålla styr på benen som tagit stryk och var totalt ute ur leken men de gav inte upp för det!
 
 

 

Av Allt om Löpning
Foto: Skärmdump Youtubeklipp

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!