Min trotjänare håller på att dö

22 augusti, 2012

Min trotjänare, min träningsklocka Garmin Forerunner 305 håller på att säcka ihop. Efter i drygt 3 års tjänst börjar den ge upp. Jag kallar den piskan, då den säger åt mig när det går för sakta eller när jag tror jag har sprungit tillrälkigt långt. Stockholm Marathon i år blev för mycket för den. När jag tittade på displayen vid ca 24km var den fylld med vatten(se bild).efter någon vecka var det borta, men jag blev skeptisk hur länge den skulle hålla (se bilden nedan). Knappt två veckor senare sprang jag ett 6-timmarslopp. Tro det eller ej, men det började regna. Åter igen fick jag in vatten innanför glaset. I dagsläget har jag fortfarande en väldigt liten droppe kvar under glaset. Jag skickade in den till Garmin, men garantin hade gått ut för några månader sedan, typiskt.
Jag vet inte om jag är nojig, men jag tycker den beter sig konstigt på flera sätt. ett exempel är att ibland "fryser" sekundrarna, för att sedan hoppa till och komma igång igen. Skumt...
Jag måste nog köpa en ny. I dagsläget tror jag att det blir en Garmin Forerunner 310XT. Storebrorsan, Forerunner 910XT är snyggare och med mer finesser, men frågan är om jag skulle använa dem när jag i princip bara springer. Höjdmätaren bygger på lufttrycksbarometer, vilket talar starkt för den.  Andra alternativ skulle vara Polars nya gps-klocka som Mikael tipsade om eller Suuntos gps-klocka Suunto Ambit. Suunton verkar vara en kompetent klocka, som också är snygg att ha till vardags.

Det är ju en prisfråga också, i och med att ingen verkar vilja sponsra mig med en klocka så får jag själv hosta upp pengarna.

Av mina tre träningsklockor på bilden använder jag faktiskt alla. Forerunner 305 används ofrast som träningsklocka. Suunto T6 används vid bergsorientering och backträning när jag noga vill veta avverkad höjd. Den gula Suunto Vector tränar jag sällan med. Det är min första klocka med bra höjdmätare. Jag köpte den begagnad för många år och ha det kvar nödklocka och vardagsklocka.

 

Taggar

GarminLöparklockaPolarSuunto

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!