Nyårslöfte: Upptäck mer!

4 januari, 2016

Förra året präglades av ett evigt asfaltsnötande. Jag tränade för två marathon, så det var dels tävlingsspecifik träning, men det är även det enklaste alternativet. Man behöver bara gå ut genom dörren och börja springa. Och även om jag gillar att färdas till fots genom flera olika stadsdelar finns det ingenting bättre än att vara ute i naturen och springa. Jag sprang 27 kilometer på Sörmlandsleden på min födelsedag i somras och det var den mest fantastiska löparupplevelsen jag varit med om. Därför ska 2016 bli ett trailår!

De flesta av årets lopp kommer vara traillopp, så träningen kommer huvudsakligen göras på tävlingsspecifikt underlag. Men jag vill även utforska nya ställen att springa på, skogsspår jag aldrig satt min fot på. Jag nämnde på twitter för några månader sedan att jag skulle försöka springa på ett sprillans nytt ställe varje månad under det här året. Det blir mitt nyårslöfte: 12 helt nya, för mig oupptäckta skogsspår ska utforskas och upplevas. Och det får inte vara två olika spår i samma motionsområde heller, utan det måste vara helt nya platser.

Jag kommer att börja enkelt, jag bor hyfsat nära Grimstaskogen och Ursviks motionsområde, det är nog där de flesta av årets kilometrar kommer att avverkas. Jag kommer även att köra några långpass på banan för Lida Ultramarathon. Sen hoppas jag även att jag kommer kunna resa upp till Bydalen en månad innan Bydalsfjällen 50K och utforska fjällen som förberedelse för loppet. 

Jag tror och hoppas även att jag kommer kunna hålla igång det här nyårslöftet i många år framåt. Det är ett bra sätt att se till att man aldrig blir lat och bara kör på med sina vanliga rundor i närområdet. En dag i månaden borde alla kunna avvara till en utflykt och en löptur på en ny plats.

Taggar

bydalsfjällenlöpningtraillöpningtraillopputflykt

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!