Summering av 2015

6 januari, 2016

Äntligen har jag lyckats fått iordning på min träningsdagbok och registrerat all min träning. Hur har året varit och vad har jag gjort? Till en början kan jag konstatera att jag fått ihop många färre mil 2015 mot 2014. Två anledningar är att jag inte känt mig så taggad att springa, samt att jag rest med jobbet en hel del. Det har resulterat till att jag inte hunnit med att träna alla gånger. När jag sedan väl varit hemma så har jag prioriterat att vara med min familj.
Det har varit tre stora saker som jag varit med om under 2015. Det största måste jag nog säga är att vara Pacer på Badwater135 Åt Marcus Berggren. Den upplevelsen kommer jag nog aldrig få uppleva igen. Att få träffa många legender som man sett ilöparfilmer eller läst om är en del, men även att få springa delar av loppet. Känna hur hettan nöter ner en, de ändlösa raksträckorna och att passera mållinjen med Marcus och de andra i teamet på Mount Whitney.
Nästa sak i listan är en delad 3.e plats på Salomon Hammertrail. Det är min bästa placering någonsin på ett ultralopp. Det är ett lopp jag kommer minnas med en något sur eftersmak. Alla dessa trappor man skulle ta sig upp och ner för, helt värdelöst! Vackert lopp, men att springa fram och tillbaka kändes konstigt.Den tredje saken är att jag numera kan tittulera mig löpcoach. Efter kurserna jag gått känner jag att jag kan lyfta min egna löpning mot att bli snabbare, starkare, uthålligare och skadefri. Jag har ännu inte dragit gång någon verksamhet, men det kommer så småning om förhoppningsvis. Ideerna finns, det är bara att ta tag i dem!

Vad händer 2016 då? Mitt stora mål blir UTMB igen, om jag kommer med i lottningen nästa vecka. Har några andra lopp som jag kommer ha som träningslopp inför UTMB, ett 100miles och ett på runt 120km. Missar jag lottningen igen har jag planer på ett annat berglopp som är ungefär samtidigt. Kommer lägga om min träning redan nu för att den ska bli så bra som möjligt för UTMB. Styrketräning i olika former är något jag ska få in mera under året. Tidigare år har jag haft samma tankar, men nu är det dags att göra slag i saken!


(Foto privat. 2016 kör vi som blixten!!! )

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!