Stockholmslöpning

12 februari, 2016

Eftersom jag inte kutar så mycket för tillfället så kan jag fortsätta att uppehålla mig vid det här med löpning i Stockholm. Det finns ju dom som menar att den kungliga huvudstaden inte har så mycket att erbjuda på löpefronten. Ja, jag tittar på på dig, Jonas Colting. Det är klart, springer man på drottninggatan eller kör intervaller runt fontänen på Sergels torg så är det kanske inte så njutningsfullt.

Själv älskar jag löpningen i Stockholm och valmöjligheterna som vecklar ut sig åt att alla väderstreck. I förra inlägget nämnde jag några av mina mest frekventerade jaktmarker på sistone. Det var bara ett axplock. Vidare har jag haft trevliga rundor runt Djurgården, Kungsholmen, Södermalm, Årstaviken och Ulsvsundasjön. Fina gångvägar och stigar, nära till vattnet och vackra vyer. 

Nu är jag mitt uppe i en flytt; Birkastan ska bli Hammarbyhöjden. Det känns skönt att äntligen hamna på rätt sida slussen och nu kommer jag att ha hela Nackareservatet som lekplats. Jag har haft massor av adresser i Stockholm, ”endast Strindberg kan haft fler”, och det har alltid varit nära till bra löpning, oavsett om jag har bott i orten eller inne i stan. I Stockholm har man sällan långt till fin natur och man slipper alla dessa vidriga kalhyggen och trista grusvägar med raksträckor som aldrig tar slut. Det finns ingen annan plats i det här landet som jag hellre har som bas för min löprunda.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!