Stärk upp bålen för din löpning

16 september, 2016

Som löpare är det viktigt att stärka upp bålen för att orka hålla upp löpsteget trots att man blir trött. Här är några bra övningar för löpare som stärker din mage och rygg.

Det är genom att träna upp bålen som gör att du automatiskt får en en bättre hållning och också stärker din kropp i längden från relaterade skador. Bålen är en kombination av din magmuskulatur och ryggmuskulatur och något vi använder hela tiden i vardag som under träning.

"Vanliga problem som kan uppstå i samband med dålig bålstyrka är ont i ryggen/ländryggen, ont i nacken och ont i axlar och skuldror. Men även ont i höfter och runt höftbenskammen. Det kan på längre sikt leda till exempelvis ryggskott, nackspärr och huvudvärk. Det är vanligt att hållningen påverkas av mycket statisk belastning som skrivbordsarbete och datoranvändande", skriver creativfriskvard.se

Här kommer några övningar på video från CroRunning med några bra övningar att stärka bålen och då också stärka dig som människa och din löpning från skador. Klicka här eller på bilden nedan för att komma till övningsvideon. Lycka till!

 Petra och Katarina från CroRunning

 

Av: Allt om Löpning
info@alltomlopning.se
Foto: Skärmdump/Youtube

Taggar

bålenCroRunningträning

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!