Broddar eller inte broddar - det är frågan.

19 februari, 2016

Så här års lämnar underlaget på våra vägar ganska mycket mer att önska. Den stora frågan just nu är om det är tillräckligt med snö för att snöra på sig Icebuggsen eller om man ska ta på sig de vanliga joggingskorna. Det värsta underlaget är när det är fläckvis med snö och halt på asfalten och man får trippa fram när man springer. Man vill ju INTE riskera att ramla. Jag upplever att jag spänner kroppen väldigt mycket när det är halt. Löpsteget blir onaturligt, hållningen blir lidande och farten långsammare. 

Onsdagens runda var skön. Det blåste lite i början men när vi fått upp värmen känndes det bra. Under passet, 6 km i underlagstillåtande tempo, fokuserade vi just på hållningen. Vi påminde varandra om att sträcka upp ryggen, in med magen och bak med armbågarna, lång nacke. Det var ganksa jobbigt. Kroppen strävar liksom emot men vi kan ju inte springa omkring som två hösäckar. Idag ska vi försöka komma ut när det är ljust. Visst är det härligt nu när man för varje vecka märker skillnad på antalet ljusa minuter. Det är väldigt välkommet!

Idag blir det lite fredagsmys. Blev i morse inspirerad av Tommy Myllymäkis pastarätt så det tror jag att vi ska äta ikväll. 

Happy Friday till er alla!

//Linda

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!