En galen ultrautmaning

22 februari, 2016

Detta är året då jag springer mina fyra första ultralopp, och vad passar bättre som start på en ultrasäsong än en riktig ultrautmaning? Jag har haft ögonen på Pace on Earths "Ultra Interval Challenge" ett tag, en utmaning som går ut på att springa en mil var tredje timme under ett dygn, i år den 19 mars. Och jag överväger, men har inte alls bestämt mig för, att genomföra den!

Jag skulle kunna köpa hem massvis med mat och godis, komma hem efter varje mil, trycka i mig nåt, stretcha lite och vila två timmar, och upprepa åtta gånger. Men jag vet hur min kropp och min hjärna fungerar när jag är riktigt trött. "Jag ska bara lägga mig och vila 3 minuter"... Och så vaknar jag 14 timmar senare och vet inte vilket år jag heter. 

Så OM jag bestämmer mig för att göra det här, så vill jag både undvika att få för mig att "bara vila lite" och dessutom göra det hela till mer av ett äventyr. Därför ÖVERVÄGER jag att införskaffa ett campingtält, bege mig till någon av Stockholms läns idrottsplatser, och springa alla mina ultraintervaller på löparbana. Ett dygn och 200 varv runt en fotbollsplan. Fan vad det lockar! 

I mitt förra inlägg skrev jag att jag helst tränar ensam. Men jag hade faktiskt tänkt bjuda in andra galningar till att spendera den 19 mars tillsammans på samma löparbana någonstans i Stockholm. Att göra det solo är ju ett spännande utmaning i sig, men jag tror att sannolikheten för att jag gör det här skulle öka ordentligt om jag hade sällskap.

Så vad sägs? Någon annan som vill springa 8 mil på ett dygn? Löparsnack mellan intervallerna, pepp när det är tungt, och seger-IPA när det är över! :D

Taggar

Intervallerlöpningpace on earthUltraultra interval challengeultraintervallerUtmaning

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!