Nya skor!

25 februari, 2016

Förkyld även idag. Löpvila med andra ord även denna dag. Lätt att deppa men varför inte passa på att test ut ett par nya löpskor en dag som denna. Det har också sin tid. Sagt och gjort. In till Linköping och Löplabbet.

Jag springer idag mest med min trotjänare Nike Lunareclipse 4 men också med Sacony Omni 13, Hoka trail och Salomon Speedcross 3. Mina Nike var kalas på mina två marathon lopp (bägge i regn) men fungerade också på Lidingöloppet. Men jag får en känsla av att de blir svampiga och svajiga när jag kommer upp i ca 35 km. Säkert så orkar jag inte riktigt bära löpsteget och bål mm när jag börjar bli trött. Ska alltså inte skylla på mina Nike.

Jag har ändå tänkt att jag ska skaffa ett par nya skor till mina inplanerade lopp detta år: Lidingöultra 50, Stockholm marathon, Ultravasan 90 och Lidingö 30.

Som jag har läst och funderat om vilken sko jag ska satsa på. Jag vill ha god dämpning, inte för tunga, bra stöd och en go känsla. Ja ni känner säkert igen er. En sko som har allt. Saucony Omni 13 är kalas här men runt 25-30 km pass får jag en liten blåsa under höger stortå. Trist. Hoka skon är bra till kortare trail men vill klämma över vänster lilltå. Speedcrossen är kalas men törs inte satsa på den på så långa distanser.

Som vanligt fick jag kalasbemötande på Löplabbet av deras kunniga personal som också har erfarenhet av ultra. Det hade precis landat många nyheter och urvalet blev ganska stort. Kul att ha tid för att testa ordentligt. Alltså var det bra att få tid av förkylningen (positivt tänkande utifrån verkliga förhållanden).

Jag behöver inga racerskor, fästet är inte heller helt avgörande då det för min del handlar om att komma runt med en go känsla i ben och resten av kroppen (så go det kan bli efter långa distanser). Räknar med att ligga på en medelhastighet på ca: Lidingö ultra 7min/km, maran 6.15/km, Ultravasan 7.45-8/km och Lidingö 6.15/km. Eller vad det nu blir.

Valet blev ert par New Balance M860BW6! Inget jag kikat på innan men de känns grymma på foten. Har provgått 1,5 km och lusten att börja löpa lockades verkligen fram. Så nu är jag mer än spänd på att se hur de fungerar i sitt rätta element också. Bara bida tiden. Kanske på lördag! Bra att matcha nya skor som ska vänjas in med mitt uppbyggnadsprogram efter förkylnings trasslet. (Och om de inte blir kalas har jag gott om tid att hitta ett par nya tänker jag.)

Hur tänker du som springer Ultra om skoval?

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!