Kravlös löpning när den är som bäst

28 februari, 2016

Löpning kan verkligen kännas magiskt bra. Idag var en sån dag, när man njuter lite extra. Så jag antar att det var rätt beslut att skippa långpasset och dra iväg på en helt kravlös runda. 

Det fiffiga med såna pass är att man inte kan misslyckas. Blir det bara 3 kilometer? Fine! Går det supersakta? Inga problem.
Den inställningen gör också att jag vågar slappna av till fullo och naturligtvis blir då löpningen allt som oftast riktigt njutningsfull. Som idag. Vädret var fantastiskt, benen pigga, fötterna och vaderna mjuka, andningen lugn. Tempot kändes lugnt och kontrollerat, sådär som när man känner att man egentligen skulle kunna fortsätta hur länge som helst. Fast det gjorde jag ju inte, för långpass skulle det inte bli idag.

Men en mil blev 12 kilometer, som blev 15 kilometer. Och efteråt kändes det mest som om jag hade gått på massage. Dessutom insåg jag att om jag håller samma tempo på Göteborgsvarvet i maj, så blir en tid på under 1:50 inga som helst problem. Och sånt gör mig lycklig, en helt vanlig söndag i slutet av februari.Taggar

GöteborgsvarvetLångpass

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!