...vetenskapliga belägg...

3 mars, 2016

...finns det inte i nån form i detta påstående som min sjukgymnast förmedlade. Hade helt glömt bort tipset men nu vid middagen då alla rostfria knivar stod i disken så slog det mig :-D

I ett tag nu har jag haft problem med stickande vader som krampar, det bränner, kryper och smärtar framförallt nattetid, Skitjobbigt!

Tror jag testat allt... vitamin B12, magnesium, massage, liniment, stretchat, extra vätska, resorb -  INGET HJÄLPER, suck.

Men så var jag återigen hos sjukgymnasten där många fler än jag går, allt från "vanligt skadade" till personer som får mycket cortison av olika anlednigar, och hon hade fått tidernas tips av sina cortisonpatienter som lider mycket av kramper. Hon informerade mig noga om att detta var helt utan vetenskapliga belägg och inget hon kan rekommendera men tror man på det så är det ju värt ett försök. Jaha!

-Du tar två rostfria kninvar och lägger under madrassen när du går och lägger dig och då avtar stickningarna och kramperna löser sig. Bordsknivar inte köttknivar, alltså.  

Eh hmm, kostar ju inget att prova men låter väldigt lustigt  så var tvungen att googla lite och jodå, massor av trådar med rostfria knivar på tvären under madrassen eller ännu hellre en rå potatis vid fotändan har hjälpt många med kramper efter några nätter. Fantastiskt enkelt, eller hur?!

Vill nu dela med mig till alla därute som, liksom jag, inte vet att så enkla knep kan hjälpa men glöm inte tvätta potatisen först ;-)

 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!