Jag trivs i landet lagom

13 mars, 2016

Under dagens löprunda tror jag att jag fick en liten uppenbarelse.

Jag hade planerat att springa ett långpass om 21 kilometer ungefär.
Först var det tal om att Magnus och jag skulle sticka ut tillsammans på morgonen, runt nio. Men planen ändrades. Han kände sig inte tillräckligt pigg och sugen på att springa och så lockade SM i issegling. Så medan han drog iväg till Kungsängen höll jag ställningen hemma.

Först på eftermiddagen kände jag att det var läge att sticka iväg. Och det passar mig alldeles utmärkt. Jag är ingen morgonmänniska nämligen. Och när jag tränade inför mina maratonlopp, så körde jag oftast mina långpass på söndagseftermiddagarna. Det var lite som att komma hem idag.

Valde samma slinga som jag oftast sprang förut. Många skulle säkert tycka att den är ganska tråkig. Det är bara asfalt och sista milen springer jag förbi gatan hemma, fem kilometer bortåt och så vänder jag igen. Grusigt och grått var det också. Fast jag tycker konstigt nog om när det blir lite enformigt. Jag kan bara mala på och gå in i min lilla bubbla. Älskar det. Då kommer också tankarna fritt. Och något som slog mig idag är att jag äntligen har förlikat mig med att det inte blev något maraton i fjol. Dessutom så känner jag (i alla fall än så länge) att det är rätt beslut att inte satsa på maraton i år heller. Alltså, jag älskar verkligen långpass. Men de behöver inte bli så sjukt långa. Runt två mil tycker jag är alldeles lagom.

Jag är oerhört fascinerad av både motionärer och atleter som orkar ta sig an ultralopp och andra extrema utmaningar. Och jag är nästan lite fånigt fascinerad av snabba löpare, från 100 meter till maraton. Herregud, jag har suttit och tittat på gamla maratonlopp på youtube när jag haft tråkigt eller när jag vill peppa mig själv inför en tävling. Det är kanske lite udda. Men sån är jag.

Hur som helst, under löprundan idag kände jag att jag är helt nöjd med att hålla mig till mellanlånga distanser. Jag trivs med lagom utmaningar. Och jo, jag vill gärna bli snabbare igen. Men inte till vilket pris som helst. Jag vill framför allt ha det roligt och skönt när jag springer. Och det hade jag idag. Drygt 21 kilometer blev det, i 5:13-fart. Lagom.

Taggar

Långpass

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!