Årets första...

20 mars, 2016

..mil i löpspåret avklarad!
Har varit väldigt försiktig med att öka distansen i år. Förra året skyndade jag mig: för långa sträckor under kort tid och dessutom joggade jag snabbt... Fick betala för det med inflammation i vänster underben. Gick inte alls att springa eller knappt gå för den delen under ca 1 månad. Så Göteborgsvarvet, tog jag det väldigt försiktigt. Lugnt och sakta, med känningar nästa hela vägen. Men jag tog mig runt, och sen dess har de långa sträckorna fått vara. Ok, runt 15 km har det blivit men inte längre.

Runt nyår i år , fick jag ruskigt ont i hälen. Befarade hälsporre först. Men tror snarare att det var överbelastning och inflammation i hälen. Det hela släppte efter ca 1 vecka, men joggade inget på ytterligare nån vecka.
Under mina skadeperioder har jag kört alternativ träning. Förra året blev det mycket cykel och rodd. Funkade ganska ok.

I år så har jag kört kortare joggpass och tränat styrka och Crossfit.

En underbar helg, har det varit, med fantastisk löpväder. Detta gjorde att jag varit ute 2 rundor. En tur igår på ca 6 km ( joggade utan min Garmin, otroligt skönt ibland!) Idag joggade jag på i sakta mak, hade bestämt mig för att fixa milen. Och det gjorde jag! 11 km idag, i härligt vårväder! Men det var varmt, knepig period att klä sig nu. Hade kortärmat och en halvtjock löpartröja. Skitvarmt! ( iaf i solen) Nästa runda, endast tunn långärmad.

Har även hunnit med att röja lite hemmavid. Och på förmiddagen igår, en kopp kaffe på inglasade altanen med en bra bok som sällskap. Så underbart nu, för än så länge inget trädgårdsarbete som kan eller ska göras . Alltså återstår bara njuta på altanen!

Nu börjar några kortveckor, känns välbehövligt med lite vila. Har fortfarande mycket att göra på jobbet, men överkomligt ändå . Tänk vad lite vår kan göra för humöret !

Taggar

Långrundaskadorvår

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!