Springa tid vs springa distans

20 mars, 2016

I början av året sa jag att jag skulle tänka mer på tid i löpspåret och mindre på avverkad distans. Men vad gör jag? Jag ser till att alltid avverka mina 10, 15, 25 eller hur många kilometrar jag nu känner att jag "borde" köra. Och så tittar jag på tempot och trycker på lite när det går långsamt. Efter ett par veckor med ont i benhinnorna måste jag nu se till att fokusera på tiden mer än distansen eller tempot.

På min klocka har jag nu ställt in så att det enda jag kan se är tiden på dygnet och total tid för pågående aktivitet. Inget tempo, ingen distans, inga varvtider. Jag vill bara bestämma mig för ett visst antal timmar, lämna huset och komma tillbaka när de bestämda timmarna passerat. Om jag tar en massa gångpauser eller bara slöjoggar hela rundan så får det vara så.

Att analysera tempon och kilometertider är såklart intressant men det kan vänta tills jag kommer hem. När jag är ute och springer vill jag bara vara i stunden och inte fokusera på något annat än löpsteget, andningen och ljuden från skogen. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!