Årets första tävling - TEC100

22 mars, 2016

Om drygt tre dags veckor är det dags för min första tävling för året. För er som har följt min blogg så kommer inte det nog inte som en överaskning att jag ska springa TEC100. Jag har genomfört loppet tre gånger, samt bytt klass och kört TEC50 en gång. Förra året sa jag att jag inte skulle springa, men det blev att jag var pacer åt en kompis några varv istället.
Varför springer jag loppet år efter år? Är det för vyerna och det storslagna landskapet? Kan det vara en vana (eller ovana)? Har säkert berättat det förut, men jag gör det igen. I år finns det en stor orsak, att få ihop kvalpoäng till UTMB nästa år. Skrapar jag ihop poängen är jag garanterad plats. Andra anledningar till att jag springer loppet är att det är ett bekvämt lopp. Jag slipper åka så långt för att tävla. Praktiskt med varvbana där varje varv är 11,5km med tanke på vatten och energi. Några storslagna vyer kan man inte säga att det är.... Givetvis så tycker jag att loppet är bra organiserat och man träffar ofta på kompisar där.
Planen är att jag ska springa med min kompis Stefan. Vi har ett tydligt mål och delmål med tävlingen. För att lyckas med dem så har vi en ny strategi. Ett oprövat tänk, men förhoppningsvis kommer det falla väl ut!

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!