Målbilder bygger pannben

24 mars, 2016

Motivation, är en ständig drivkraft för mig. När allt är tungt, jobbigt och väldigt väldigt motigt är det inte alltid så lätt att hitta den där motivationen… det är då jag brukar gå förbi ”motivation som inte dyker upp” och se min Målbild. Lätt, va?!  ;-)

Och just där och då bygger jag pannben, det har tagit ett tag att inse hur och varför jag har lyckats att bygga mitt pannben till vad det är men nu har jag kommit på det, mitt pannben som tar mig dit jag vill, som lyfter mig när det är motigt och som skickar mig framåt när jag bara vill sitta ner eller allra helst sätta mig i bilen och åka hem.

Vad är då en målbild?

Jag skulle säga att det är en dröm, en visualisering, med en bild av dig själv på andra sidan av ditt mål!

Jag tänker såhär, mitt mål är att jag ska göra Göteborgsvarvet och att klara mig hela vägen till målet medan min målbild då är att jag står med medaljen i handen. Så under tiden jag springer och benen värker, broarna suger och jag vill bara ligga ner och dö, glöm inte att det är 30 grader varmt, så försöker jag hitta motivation och det funkar i ca 18 km men sen då?! Nu är knäna helt slut och sprakar som cornflakes, blodblåsor på hälarna och jag har ”bara” 3 k kvar… då hjälper ingen motivation, då måste jag plocka fram min målbild – MEDALJEN! Och just dessa 3 km utanför mina gränser, utanför all min ork så bygger jag mitt pannben helt utan att jag vet det, bara helt av sig själv, ungefär ;-)

Så egentligen är målbilden mycket bättre/viktigare än själva målet (i min värld) eftersom målet egentligen bara är något man strävar efter, jobbar sig mot eller uppnår och man kan mäta resultatet på.

Målbilden kan vi inte mäta, den kan vi bara känna och visualisera oss eftersom den finns inuti oss i, vår fantasi. Och där, när du målat upp din fina målbild av loppets slut eller utmaningen som du vill genomföra, just då kan inte ditt undermedvetna skilja på den verkliga verkligheten eller den verklighet som du byggt upp i din fantasi… så kör hårt!!

Det är bara du som bestämmer, glöm inte det!

 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!