Dagens pass: fartfeg

30 mars, 2016

Dagens pass får gå under beteckningen fartfeg. Inte fartlek alltså.

Alltså, jag var inte så sugen när jag körde igång. Jag hade bestämt att det var dags för en omgång 3*10 minuter idag. En mental utmaning. Det är inte riktigt mitt favoritpass, men jag tror att det är ganska bra med variation och just mellanlånga intervaller är nog rätt nyttiga för mig. Om man nu vill se utveckling i sin löpning. Och det vill jag ju.


Det blev 3*10 minuter i 4:37-fart (eller 13km/h) enligt löpbandet och det gick egentligen hur bra som helst. Inklusive upp- och nerjogg blev det cirka 8,5 kilometer sprunget på lunchen idag. Vilket är så mycket bättre än inget alls. Men såhär i efterhand kan jag känna att jag nog skulle ha höjt farten till 4:27 min/km i alla fall, som jag egentligen hade tänkt från början. Men jag blev fartfeg (ett hiskeligt fult ord, men en rätt bra beskrivning av dagens insats ändå).


Till mitt försvar så måste jag säga att det inte alltid är så lätt att räkna ut och uppskatta lämplig fart på diverse pass alla gånger, trots att man kan ta en massa tabeller till hjälp. Dagsformen avgör också vad man klarar av.

Idag var nog benen piggare än huvudet. Det är inte hela världen. Jag kan alltid prova att skruva upp farten nästa gång, om jag känner för det då.

Taggar

fartfegfartlekIntervallerLöpband

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!