Lisa Nordén tog hem seger i helgens triathlon-lopp. Så här sa hon efter tävlingen till oss

25 augusti, 2012


Foto: Alltomlopning.se

VM i triathlon avgörs i en serie om åtta deltävlingar och Stockholm var lördagen den 25 augusti det sjätte stoppet. Den som övertygade och tog hem segern på damsidan var ingen mindre än vår svenska OS-silvermedaljör Lisa Nordén. Hon tog hem segern före holländskan Maaike Caelers. Lisa ryckte iväg under 5 kilometerslöpningen och kunde gå i mål nio sekunder före tvåan.
– Jag kan inte vara gladare än att få vinna på hemmaplan, sa en glad vinnare efter loppet till alltomlopning.se.
Efter 750 meter simning och 20 kilometer cykling så växlade Lisa till löpningen som etta och redan vid första varvet på sträckan så skaffade hon sig en lucka.
– Vid sista vändpunkten på bron så såg jag avståndet till närmaste konkurrent och då visste jag att jag hade en god chans att hålla ledningen hela vägen, säger hon till Aftonbladet.
Helgen, 29-30 september är det den sista tävlingen i ­Yokohoma före VM-finalen och Lisa har redan bestämt sig för att satsa.
– Jag har chans på medalj nu och det är guldet jag siktar på.
 
Lisa höll ledning i stort sett under hela loppet. Även på cykeln som var det andra momentet efter simningen. Foto: Alltomlopning.se. 

På herrsidan stod britten Jonathan Brownlee som segrare efter 54:24 minuter. Detta var hans tredje VM- deltävlings-seger för säsongen och tvåa blev spanjoren Javier Gomez sju sekunder efter och på tredje plats kom fransmannen Vincent Luis på tiden 54:35.
 
En glad vinnare. Foto: Alltomlopning.se

Kolla in fler bilder på Lisa från loppet från vår egen bloggare Mikael Karlsson på hans blogg

Johnny Axelsson
info@alltomlopning.se
 

Taggar

Lisa NordénTriathlon

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!