Läs och tänkvärt.

10 april, 2016

"...mina starka sidor som ambitiös, driven, tålig, viljestark och smärttålig." (ur boken)

För hur många gånger tittar vi lite extra på den som kör lite mer, lite hårdare... Den skulle man varit!!

"Jag ses som ledaren, den starka, den som kan och vet, som är ambitiös, alltid glad och något gränslös. Den identiteten är den som hyllas" (ur boken)

...och hur många ggr är vi avundsjuka på den personen som kliver in med ett leende alltid lika glad och positiv och som tar tag i saker och ser till att de blir gjorda... Personen som kan och vill.

För man kan ju faktiskt vara glad och positiv och bry sig om sina medmänniskor OCH ändå själv få frågan om hur jag mår, kan jag hjälpa dig med något, ska vi ta en fika eller bara ett ärligt leende... ja vad som helst som visar att vi bryr oss tillbaka och inte är sådär föraktfulla som många verkar vara så fort det är en glad (läs: stark) person nära eller runt oss. (Fast oftast då aldrig rättframt mot personen utan i smyg, man vet att det är fel men måste ända snacka med nån annan och klanka...känns igen i många, tror jag)

Säga vad man vill men de allra flesta av oss ser sällan människan bakom styrkan!

Hur många ggr vill inte vi vara precis som den personen - men människan i eller bakom personen, vem är det, känner vi verkligen henne/honom? Har vi ansträngt oss för att bli vänner eller vi "antar" bara?

Har någon tänkt på att hon/han också har en annan sida, att ibland är de ledsna, trötta och bräckliga?

"...hör även till att jag är rädd, oförmögen att be om hjälp, blåögd, naiv och en ganska liten människa" (ur boken)

Eller att de också är precis som vi andra?

Jag känner i alla fall igen mig, i mycket, både med mig själv och mitt liv och de som varit och är nära mig nu. I mitt fall handlar det inte så mycket om överträning utan om annat...tankarna bakom problemen, mina problem. Hur jag förebygger och tacklar det som kommer i min väg, en ständig resa som det inte finns en bra karta till. Man styr själv sin väg, något slingrig, och ibland måste man göra val. Det bara är så. Men man väljer också vilka man vill ha på sin väg (att lita och anförtro sig åt) och de är guld värda.

Min väg går INTE med en blänkande Lamborghini som ligger bra utan med en gammal Amazon, trogen och stadig. Vår resa tillsammans, min familj och Amazonen ;-), kantas av gupp och hålor och faktiskt återvändsgränder men tillsammans klarar vi det och det är jag väldigt stolt och glad över.

Denna boken kan man läsa på olika vis beroende på vem man är och var man står i livet, vem som passerat i ens liv, och lämnar ingen oberörd och får i alla fall mig att både le och gråta.

En helt fantastisk bok, mycket igenkänningsfaktor till mångas vardag, en bok utan pekpinnar och utan fördömande utan rätt och slätt hennes historia. Dock lämnar det ett sug under och efter jag läste den, den berör och manade mig till eftertanke.

Läs Den!

Här kan ni lätt klicka hem den, både som e-bok och som tryckt bok:

Jag är sjuk!

 

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!