31 km längs höga kusten-leden

8 maj, 2016

Igår sprang jag och Emil längs med Höga Kusten-leden. Vi startade vi Höga Kusten-bron och sprang 15 km innan vi vände och sprang tillbaka. Jag trodde att leden skulle gå mer längs vattnet, men det var ändå väldigt vackert längs med leden, och varmt! Leden passerade 3 rejäla stigningar fram tills vi vände, och efter typ 17km hittade Emil en "genväg" över en rejäl höjd. 200m stigning på ca 1,5km kändes bra tungt efter 17km, och nedföslöpningen slet gott på framsida lår. Men som vanligt, utsikten var ju lätt värd jobbet!

Det var rejält varmt och det gick åt mycket vätska, som tur är kunde vi fylla flaskorna hos en familjs vattenslang. Annars hade det blivit en jobbig sista mil! När vi hade 4 km kvar så gav min kropp upp, jag var rejält trött och sliten och hade lite ont både i knän och fötter. Men mest var det nog skallen som inte hängde med längre. Så vi tog en paus på några minuter, hällde i mig vatten och socker och fick igång kroppen igen. Faktiskt så bra att de sista kilometrarna var några av de snabbaste! Väldigt skönt att springa med någon som känner mig på alla sätt och vet när det är dax att hålla igen och när det går att gasa på. Tack för sällskapet älskling! 

Farten var verkligen inget att skryta med, men det kändes inte som viktigast den här dagen. Det viktiga var att vara ute länge och lära kroppen att hålla på under lång tid. Sedan var det rejält kuperat och ganska mycket liten, stenig stig. Totalt samlade vi ihop ca 700 höjdmeter på 31km, Ultravasan ska ha knappt 1000 på nio mil. Så det känns bra att veta att Ultravasan kommer vara plattare än det här! Men jag inser att jag kommer att behöva en hel del pass på 3 mil och längre innan vasan. 

Jag ska köra ett långpass till i veckan som kommer, troligtvis till helgen, och sedan blir det att ladda till Göteborgsvarvet som går om 2 veckor. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!