Tävlingsdjävul med nummerlapp

16 maj, 2016

Jag bestämde mig idag att jag inte ska springa Göteborgsvarvet på lördag. Jag är långt ifrån bra från min förkylning, kan typ gå en km utan att bli helt slut och mina luftrör är katastrof. Så för en gångs skull har jag tagit beslutet att inte starta. Är nog första gången som förnuftet vinner över tävlingshetsen... 

om Varvet hade varit mitt stora mål i år hade jag varit rejält sur, men nu bryr jag mig faktiskt inte så mycket. Målet är att vara i så bra form som möjligt i augusti och en start på lördag hade nog bara gjort att återhämtningen efter sjukdomen tagit ännu längre tid.

För jag vet ju hur jag är. Får jag på mig en nummerlapp kan jag inte ta det lugnt. Hornen växer ut och man blir allt lite dum i huvudet. Tävlingsdjävulen vaknar till liv och tar över kroppen. Så jag hade inte kunnat starta varvet och ta det lugnt, det känns faktiskt helt meningslöst. Ska jag springa den sträckan på asfalt vill jag göra det på riktigt, annars kan det vara. 

Så jag hoppas att jag blir bra snabbt så jag kan komma igång med lite träning snart igen, en lugn lufs i skogen hade suttit fint. Kanske på onsdag om kroppen vill.

Jag tänkte att jag ska satsa på att springa en halvmara i höst istället, gärna en hyfsat platt för är lite sugen att försöka göra en bra tid. Än så länge har jag Göteborgs maraton som förslag, någon som vet några andra under sept-nov? Jag bor ju strax utanför Göteborg men det får gärna vara på andra ställen i landet, alltid kul att se nya platser!

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!