Vår-spring!

19 maj, 2016

Hur kul är det egentligen att själv köra intervaller, backträning, uthållighetsträning, kräkvarningspass för att öka sin egna prestation? Jag gör det inte själv. Det finns inte. När jag är själv så springer jag distans, så funkar jag, och det är med min erfarenhet väldigt många som funkar som jag. I och med att jag är löpcoach, så tycker jag om att utveckla andra i sin löpning, förmedla kunskap, och träna med andra också- för egen utveckling. Sagt och gjort när jag nu börjat jobba igen efter 4 månaders tjänstledighet och kände att det är lite soft i början, våren är här och många ändå vill ut och springa på lunchen, så kan jag ju lika gärna skicka ut o fråga efter sällskap och ha färdiga passupplägg Om det kommer någon. Rent egoistisk så var det gentemot mig själv också- jag tvingar mig ut för att springa och träna på lunchen.

Första tillfället kom noll- jag drog iväg en minut efter stenhårt utsatt tid att vara där, och körde 5 kilometer på personbästa, resten av dagen var jag glädjestrålande glad och retade nog väldigt många kollegor över hur överlycklig jag var. Nästa tillfälle kom 2 stycken kämpar,- och vad vi kämpade, i 6 min (o:. Körde en pyramid med 10 sek upp till 60 sek och ner igen. Med uppvärmning, lite löpteknik för armar för snabbare löpning, pyramiden och nedjobb, så var vi klara på ca 40 min.

Jag vill verkligen trycka på vikten av löpstyrka, som min PT-kollega i branschen verkligen puschar stenhårt på också. Löpstyrka som genererar en stark bål från första nackkotan till svanskotan ger resultat, mycket mer resultat än att nöta ut löpskorna, både på korta och långa distanser.  

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!