Löpstyrka

23 maj, 2016

Igår sprang jag ÄNTLIGEN! Blev bara 4,5km så det var ju inget att skryta med och de första 2 km gick äckligt långsamt, men sen lossnade det och det kändes riktigt bra! Var glad som ett barn på julafton efteråt, så jäkla go känsla. Sprang runt sjön Gerdsken i Alingsås som ligger precis jämte jobbet, en riktigt fin runda. Det var skönt att ha träningen avklarad innan jag kom hem, jobbade till 19 igår så man hade ju lätt satt sig i sofan och sen inte kommit upp igen om jag hade åkt hem först.. Även om jag älskar att springa är jag en riktig latmask innerst inne som behöver jagas med blåslampa ibland..

Idag hade jag en sån ruskig huvudvärk på jobbet så när jag kom hem så fick bli vila och vätska i mängder. Kändes bättre efter några timmar så då körde jag ett styrkepass hemma på balkongen. Jag har lyxen att ha en rejäl balkong så det finns plats för det mesta, 20 utfallssteg på raken är inga problem! 

Är ju en helt ok utsikt att styrketräna till!

Blev blandat övningar med TRX, kroppsvikt och viktmanschetter, som utfall, benböj, olika typer av roddar, armhävningar och core-övningar. Det senaste halvåret har jag varit alldeles för dålig med styrketräningen så nu ska jag bättra mig och lägga in minst ett, helst 2 pass i veckan, det beror lite på hur sliten jag är från löpträningen. Jag vet ju att min kropp står emot både trötthet och skador bättre när jag tränar styrketräning, men dum som man är lägger man ju gärna allt krut på att springa när man får möjlighet. 

Men imorgon blir det löpning igen, tänker mig en sex-sju km imorgon, klarar jag det utan problem då får det vara fritt fram efter det!

Klart min lilla filur skulle vara med på träningen! Hennes blev idiot-intervaller efter en tygfisk... Så jag fick träna kastarmen under passet också :)

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!