Göteborgsvarvet 2016

25 maj, 2016

Efter att ha fått stå över två år för hälsporre var de kul att äntligen få vara med och springa Göteborgsvarvet! Har inte tränat just löpning jätte hårt denna våren med tanke på foten, men jag har tränat en massa annat och ändå fått till ett bra flås. Mitt mål var att slå tiden från 2013 med 15 min, lyckades nästan, slog den gamla tiden med 10 min och kom i mål på 2.20. En tid som jag är jätte nöjd med!

De första 5 kilometerna var de väldigt varmt, solen tittade fram och mellan husen stod luften stilla, men när jag kom upp på Älvsborgsbron kom vinden åt samtidigt som de började mulna på. Mot slutet av loppet var de betydligt kyligare och de hängde dugg i luften, så de var perfekt löparväder.

Höll ett ganska lugnt tempo, hittade ett flow som jag ville stanna kvar i, trots att jag flera gånger tänkte att när jag kommer dit fram ska jag gå en bit, men benen fortsatte springa så de var bara att följa med... stannade 4 ggr för at dricka annars sprang jag hela vägen och är sjukt nöjd med de! Hade nog kunnat ha ett lite högre tempo på vissa sträckor, men de var mycket folk och några trånga passager, så man fick sakta ner något. Men jag tror nog att om jag får in lite mer träning innan nästa år (ja, jag är redan anmäld!!) ska jag nog kunna piska ner tiden ytterligare, jag hade lite energi kvar. Hade dock ont på diverse ställen de sista 5 kilometerna och de var ganska tungt, men när jag såg skylten med 19 km fick jag nån slags energikick och ökade på ända in i mål. Dagen efter hade jag en del träningsvärk i höfterna, antagligen efter backarna de är ju så platt här hemma samt att jag hade lite drag i ena vadmuskeln och blå tå, men annars drog jag inte på mig några skador och nu är all värken redan borta. Jag är nöjd med min insats och som sagt, jag tror jag kan göra de ännu lite bättre nästa år, de ser jag redan fram mot!

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!