Långpass

6 juni, 2016

Hej!!

Ursäkta att jag varit borta, livet kom ikapp med tusen saker att göra, jobbat mycket, min syster har disputerat mm mm. Men nu ska allt vara i balans igen!

Jag är igång riktigt bra med träningen igen efter förkylningen. I lördags hade jag och min kompis Jonas planerat att springa ett långpass. Vi träffades vid Stamsjöns badplats i Lerum dr vi ställde bilarna, preppade med kylväskor med dricka och käk. Det var riktigt varmt ute så det gick ju åt en hel del vätska! Jonas valde att springa varv efter varv runt sjön, varje varv var ca 6km. Jag började med en slinga på ca 20km innan jag kom tillbaka till sjön igen, jag har lite svårt för att springa runt runt. Trots värmen gick det riktigt bra, hade pigga ben och fick tvinga mig att springa sakta, km gick på mellan 6-6.30 ungefär. Drack ungefär var tredje km och tog energi var 5e, ett upplägg som fungerade helt perfekt!

Fram till 32 km gick allt toppen, jag höll tempot uppe och framför allt höll jag humöret upp, inga svackor någonstans. Men där började jag få ont i knäna och tempot rasade rejält, så jag klev av efter 36,5km, hade gärna kommit längre än maran men hade inte gett mig något träningsmässigt att promenera i 7 km till.. Det bästa var ändå att Jonas klev av efter 36,1 :)

Såhär 2 dagar efteråt känner jag mig väldigt nöjd med passet. Vad lärde jag mig nu då?

-Om det är rejält varmt ute kommer jag att behöva ha med mig egen vätska på Ultravasan, då räcker det inte med var 5e km.

-Ta hand om mina fötter fram till augusti, och smörja in dem rejält innan start. Har idag en blåsa som är stor som en mindre kontinent..

-Fumkade finfint att äta något var 5e km. Åt gt-tabletter, dextrosol, godisnappar, köttbullar och en halv delicato-boll. Det var riktigt gott att äta köttbullar efter allt sött.. Ska se till att ha med nåt liknande till Ultravasan.

-Hitta en bättre solkräm.. Allt satt i ögonen efter ett tag och sved som satan.. Blekfis som jag är måste jag smörja mig när jag ska vara ute i många timmar...

Ska bara läka ihop min stackars tå litegrand innan det blir träning igen. Riktigt sugen nu när det gick så bra!

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!