Besiktning

11 juni, 2016

 

Fick ett erbjudande på jobbet om att svara på hälsorelaterade frågor och sedan boka tid för en hälsokontroll. Kände att de här var ju ett erbjudande man inte ville missa och bokade raskt ett besök. För det har man ju hört att man kan känna sig toppen en tid och ha dåliga värden och det ville jag ju inte.

I fredags var det dags. Efter en morgon med rejält stresspåslag pga missförstånd var jag glad att jag kom alldeles för tidigt till läkarmottagningen så jag hann varva ner en stund. Annars hade man väl blivit hemskickad på momangen.

Blodprov togs och längd och vikt dokumenterades. Plötsligt var man nästan tillbaka hos skolsköterskan och försökte automatiskt bli en anings längre än man egentligen var. Som tur var hade jag inte blivit kortare sedan sist och bara där var jag nöjd med besöket. Någon form av biljett på att ålderdomens förfall med krum rygg inte tagit greppet om kroppen ännu.

Så var det dags för motionscykeln och jag förbannade min glömska som gjort att jag inte hade med mig ett ombyte. Jag blir ju så lätt varm och svettig när jag motionerar. Det visade sig vara totalt onödigt. Fick fjollcykla lite framför en fläkt medan jag med jämna mellanrum fick frågan hur jobbigt det var att cykla. Rena barnleken med andra ord och det roliga tog slut efter bara några minuter.

Så var det dags för sanningens minut och resultaten skulle gås igenom. Nu är jag ju inte medicinskt skolad och fick få varenda resultat förklarat för mig och de har jag redan glömt. För att göra en lång historia kort hade jag bra syresättning, kolesterolet var kalasbra och diabetestestet var också helt perfekt. Allt såg jättebra ut med andra ord och jag klarade besiktningen med marginal.

När man har hunnit fylla år flera gånger än man orkar hålla reda på kommer lätt den ena krämpan efter den andra smygande. Som en oönskad knackning på axeln påminner de om att man inte är 27 och ett halvt längre. Men att jag dansade ut från hälsokontrollen men blankt beskitningsprotokoll är jag helt säker på att jag har löpningen att tacka för. Det och ett i övrigt aktivt liv.

Taggar

Hälsalöpning

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!