Ensamheten

12 juni, 2016

Det är sällan jag känner mig nöjd efter lopp jag springer och en sjundeplats i Stockholm Trail förändrar ingenting på den fronten. Kom i mål på 1:45:24, åtta minuter efter segraren. Vet inte vad jag ska säga om det riktigt, om det är bra eller dåligt. Får väl i alla fall glädja mig åt en topp tio-placering, kanske kan det hjälpa till att tvätta bort mitt epitet ”den evige tolvan”… 

Min vana trogen öppnade jag i ett friskt tempo (3:45) och fram till kilometer fem sex kanske, hade jag kontakt med tätklungan. Sen blev jag tvungen att släppa och sprang resten av loppet utan att se någon annan löpare varken framför eller bakom mig (förutom dom sista kilometrarna när man delar spår med dom som springer kortare distanser). Det gjorde det svårt att hålla tempot uppe och gav verkligen en känsla av att vara ute på en vanlig träningsrunda. Banan var tuff; nästan ingen obanad terräng men brant och ofta på små små stigar. Höll på att snubbla flera gånger och enbart Guds försyn gjorde att jag inte slog ihjäl mig. Var också nära att springa fel ett par gånger när jag tittade mer på marken än på snitslarna.

Min placering kändes aldrig riktigt hotad, även om det alltid finns en risk att bli ikappsprungen av någon rutinerad jävel som har disponerat krafterna på ett förnuftigare sätt. Men jag hade nog haft en växel till att lägga i om så hade hänt. Men jag saknade flåset i nacken från min gamla sparringpartner och löparantagonist Fred. Vi har haft många intressanta duster genom åren och han kunde nog ha hjälpt till att driva upp tempot åt mig i dag. Han har ju alltid hävdat att han skulle ta mig i ett riktigt terränglopp (inte Lidingö alltså). Synd bara att han inte vågade möta mig i dag. Så frågan vem som tar vem i ett terränglopp förblir obesvarad.

Han har för övrigt rakt av stulit mitt upplägg med att blogga utifrån Kents låttitlar. Helt ogenerat. Jag borde väl vara indignerad men han är kanske ursäktad eftersom han till skillnad från mig faktiskt gillar Kent på riktigt. Följ honom för all del på http://fredsblogg2016.blogspot.se/2016/06/999.html?m=1. Oklart vad han kommer att blogga om men det kan nog bli en del löpning även där.

Taggar

Stockholm trail

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!