Trollhättan City Trail 2016

12 juni, 2016

I år fyller Trollhättan 100 år som stad, detta firas med en rad aktiviteter under året och med ett nytt lopp, Trollhättan city trail. Så klart att man ska testa på de tänkte jag och anmälde mig så fort anmälan blev tillgänglig. Igår gick loppet av stapeln, 10.5 km på stigar, gångvägar och trappor (1040 trappsteg åt båda hållen..) runt Trollhättans vackraste område. Starten var tajmad så vi skulle springa förbi fallfåran samtidigt som de var vattenpåsläpp och vi sprang vid sidan av vattnets dundrande framfart. Därefter var de klättring upp till loppets hösta punkt, en massa trappsteg som sög musten ur benen, men utsikten där uppe är fantastisk, inte för att jag stannade och tittade, men jag har varit där förut, så jag vet. :)

Därefter ringlade banan på smala skogstigar över stock och sten, de var en del branta partier både upp och ner där man fick se vart man satte fötterna. Vi kom ut ut skogen och sprang ett kort stycke på en väg för att runda de gamla slussarna och sen in i skogen igen. Efter skogspartiet var de en låååång trappa upp och där var de ca 2 km kvar till mål, de 2 kilometerna  var även den lättaste delen av banan. Kul lopp, kul med omväxling, men i trapporna var pulsen hög och flåset tungt, de var oxå väldigt varmt och på de flesta ställen stod luften stilla mellan bergen. Energin var de inget fel på utan snarare att jag är ovan med så tuffa backar och trappor, jag är en lat löpare och kör gärna på plan mark, så detta var en utmaning!

Idag har jag en del träningsvärk efter trapporna, men annars är jag helt ok! Förhoppningen är att detta ska bli ett återkommande lopp och så klart kommer jag stå på startlinjen även nästa år om löparglädjen håller i sig. Nu har jag Midnattsloppet kvar att se fram emot plus att jag sneglar på ett maraton som går av stapeln i början av september. Att springa att maraton är något som stått på min bucketlist i några år och de kanske är i år jag kan bocka av den från listan!

 

 

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!