Att fynda

14 juni, 2016

 

Att strosa runt på mässan som hör till Göteborgsvarvet är ju bara en del av hela upplevelsen. Detta året hade mässan fått det fina namnet Göteborgsvarvet Expo och givetvis var vi där och strosade dagen innan min hejarklack och jag.
Jag brukar göra så att jag tittar i löpargarderoben och kollar vad det är jag behöver härnäst. Efter det håller jag utkik på reor och mässor för att hitta plagget till bra pris. Tidigare år har jag sprungit på klädställ där priset varit 100 och 200 kronor plagget och det kallar jag rea!
Detta året var förväntningarna höga på Göteborgsvarvet Expo nu när de flyttat in till stan och allt men väl inne på mässan blev jag en gnutta besviken faktiskt. Trodde det skulle finnas mer men jag kanske hade för höga förväntningar, vad vet jag.
Ribban var satt för att hitta fynd och den tänkte jag i alla fall inte rubba en tum på. Inte går jag på mässor och köper brallor för flera hundra inte. Ånä, på mässor vill jag göra fynd värda namnet.
Utsikterna för att snubbla över fynd kändes dock ganska små efter en snabb runda och jag började misströsta lite. Tills jag trillade in i en liten monter som var fullpackad med kläder och hittade precis det jag var ute efter: korta brallor till pangpris.
Helt olikt mig köpte jag både kortbrallor och tröja utan att prova. I vanliga fall drar jag med mig kläderna in i provhytten och sedan står jag där inne och gör helt osannolika rörelser för att kolla om kläderna sitter kvar. Ni förstår, det är ett styvt jobb det där och inget man gör i en hast.
Eftersom jag inte ville stå och göra det i gången till allmän beskådan gick jag coolt fram till kassan och slängde fram kläderna, betalade och bad en stilla bön att de skulla passa.
Nu i veckan fick jag tillfälle att prova kläderna. Mjuka, goa kläder som satt jättebra lyder omdömet.
När jag tittade på tröjan i montern fick jag tillfällig hybris och tyckte min vanliga storlek såg lite stor ut så jag tog en storlek mindre.
Den satt bra den tröjan. Till och med lite åt det avslöjande hållet. Med sitt mjuka material tätt mot huden berättade den med vän stämma att bilringarna de satt kvar där de satt senast. Bra att veta så man inte tappat bort något av misstag.
Hur som helst var bilringarna och jag ute och roade oss sju härliga kilometer härom dagen i den ljumna sommarkvällen. Löpning när den är som bäst!

Taggar

Göteborgsvarvetlöpning

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!