Har någon en kroppsdel som strejkar och påverkar hela kroppen...

22 juni, 2016

Sommarspring i benen! Min ena fot strejkar bara surt nog, min svaghet i kroppen som tar stryk är just foten... Körde 15 mil med cykel, och den monotona behandlingen under Halvvättern gav strejk i foten. Nu kör jag fin vardagsbehandling. Där det finns rulltrappa ser jag till att göra vadhävningar. Där det är trappor, går jag med låga hälar och lyfter medvetet. Byter skor mycket och stärker foten genom att gå barfota och köra tåyoga och trigga spiralerna genom kroppen. Fötternas hållbarhet påverkar hela kroppen och om fötterna gör ont, så kompenserar man oftast både lätt och ofta, vilket innebär att man drar på sig andra åkommor tex i nacke/rygg/höft etc. Så nu ska jag ta hand om fötterna genom att ta hand om hela kroppen något mer medvetet.

Yogobe, en helt fantastisk årlig grej som kom förra året. varje år 21 juni så är det Yogans dag! Igår träffade och yogade jag med 800 personer. Det var Yogagurus från bland annat Indien som var våra lärare. Under 2,5 timme yogade vi och stärkte kropp, sinne och kärleken till egna kroppen. Yoga är ett perfekt komplement till löpning, och här vill jag framförallt lyfta fram andningen. Att springa och kunna andas in energi när det känns som mest jobbigt kan effekten från yoga ge, så ger er ut i sommarens yogaklasser som kommer nu till sommaren.

Jag längtar till vårt landställe. Där finns det backar! I massor. Jag älskar backar, jag har tränat för att vara stark och bara mata när en backe kommer oavsett det är löpning, powerwalk, cykling. En styrketräning mitt i ett konditionspass helt enkelt. Sommaren ger mig kicken att låta kroppen få jobba och hjärnan få vila. Så, nu med halvvättern i kroppen, massa styrketräning, vardagsbehandling och yoga, så hoppas att foten kickar igång så jag kan ta backarna med glädje och utan rädsla för att fötterna strejkar.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!