Midsommaren till ända

25 juni, 2016

Och vilket väder. Varmt och skönt på fredagen, väldigt varmt idag.
Igår började jag dagen med att simma ca 2km ihop med några andra morgonglada NSS-are följt av kaffe på bryggan. Därefter hem till mina föräldrar för fika, mat, midsommardansen (eller, ja, jag och de mina tittade på) mer fika och lite mer mat. Fick in en 6-km jogg ihop med Aslan på eftermiddagen också, på gränsen till för varmt men jag gillar att då och då sticka ut och bara svettas i mängder. Att nämnas är kanske att vi sprang förbi en älg modell större utan att hunden reagerade. Jaktinstinkten kanske försvann med värmen...?

Idag var det Kolmården i 28-gradig värme, vindstilla och mycket folk. Mycket vatten, socker och glass har det blivit. Men just idag tror jag inte sockret gör så mycket eftersom det är Big-Day imorrn, ett genrep inför Ironman om mindre än två månader.

Planen är att simma 40-45 minuter, hem och byta om för att testa nutrition, vätska och pannben över 15 mil cykel och sedan springa så långt knät håller. Har satt en maxgräns på 21.1 km men lär inte komma så långt. Jag ska, om inte knät fuckar upp, springa så långt jag orkar och därefter gå lite och sen springa igen. Tror jag. Eller kanske 12/1-intervaller där jag springer 12 och går en. Får se imorrn. Jag har mätt ut en 8-formad bana på totalt 4 km där jag aldrig kommer vara längre hemifrån än en kilometer och ha vätskestation efter ca 2 om jag vill, kommer springa förbi den minst var 4:e km men bara 70 meter från vid vändpunkten om jag behöver dricka lite extra. Så om knät pajar helt och utan förvarning är det nära hem.

Börjar ca 7 imorrn bitti. Nu ska all svett från Bamdes värld bort.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!