På det igen då!

28 juni, 2016

Vecka 1 av 12 började som sagt var med en vilodag på måndagen men idag, tisdag, var det dags igen. På programmet stod det 2-minutersintervaller. Det var inte så många så det gick helt ok även om det på uppvärmningen kändes som om det var väldigt länge sedan jag sprang (!) Tänk att det ibland kan gå så fort.

Det finns två saker som är/var svårt och det är vädret och tempot på intervallerna. Jag tycker inte om att springa i solsken och jag föredrar också att springa på förmiddagen (även om jag annars är en kvällsmänniska) Idag hade jag annat på agendan på förmiddagen så det blev till att springa efter klockan 16.00 och då var det strålande sol, vilket det inte hade varit på förmiddagen. Det är oerhört jobbigt tycker jag att springa i solen eller kanske jag ska skriva värmen för solen i sig är inte problemet utan det är när den samtidigt gör att det blir varmt. (Det är ju även sol under vinterhalvåret) Loppet jag tränar för nu går på förmiddagen men eftersom det är i september blir det inte lika varmt som nu även om solen skiner. Ibland funderar jag om jag ska välja lopp beroende på vilken tid de går!!! Midnattsloppet förra året var helt perfekt. En sen starttid som gjorde att det var mörkt och en publik som verkligen hejade på alla, och då menar jag alla. Helt otroligt. Det är inte samma publikdrag efter banan under Lidingöloppet.

När det gäller tempot på intervallerna har jag ibland svårt att hålla samma tempo på alla intervaller. Det är lätt hänt att vara optimistisk och gå ut för hårt i början. Även om jag bestämmer mig för en tid innan och har klocka är det svårt att hålla det tycker jag. För det mesta är det så att jag inte orkar ha samma fart de sista intervallerna. Ibland är det också så att jag inte riktigt inser att jag både kan och vill springa lite fortare och fegar och väljer ett tempo som är för lugnt. Det gäller att utmana sig själv och hela tiden bli lite bättre och springa lite fortare. Även om det blir fler intervaller efter ett tag så blir jag ju mer vältränade också:)

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!