Pojken med hålet i handen

29 juni, 2016

Det har blivit så pass varmt i plaskdammen nu att man kan köra utan våtdräkt. Men vid åttasnåret på morgonen när jag brukar simma är det fortfarande så pass kallt att det krävs ett par rejäla koppar skållhett kaffe för att bli varm igen efteråt. Härligt ändå att simma innan frukost. Tyvärr har jag inte hunnit köra den rutinen tillräckligt länge ännu så simformen inför söndagens triathlon är nog aningen sämre än i fjol. Då gick ju tävlingen i mitten av augusti istället för som nu i början av Juli. Och eftersom simning är en sommarsport i min värld är det logiskt att jag ligger lite efter. 

Här nere i 25:an tar det nu 20 minuter att simma tusen meter. Det blir ju 3 km/h, en tid som jag utan problem bröstsimmade Vansbro på för några år sedan innan jag kunde crawla. Jag tycker att jag vevar på ordentligt, det blir ju lätt så när det är kallt och man fryser, men det är som om jag har hål i händerna för jag får ingen kraft i tagen riktigt. Visserligen känns det lite bättre när jag simmar öppet vatten med våtdräkt, men tiderna jag får på min klocka då litar jag inte riktigt på, där kan det ibland gå i 5 km/h, vilket är föga troligt. Kanske har gps:en svårt när klockan omväxlande befinner sig över och under vattenytan och det går sakta framåt i zick-zack. 

Förra året simmade jag ganska snett så min förhoppning i år är att jag ska kunna kompensera bristfällig träning med en rakare kurs. Det borde kunna spara ett par minuter åt mig. För att underlätta den ambitionen har jag investerat i ett par nya Zoggs som (än så länge) klarar sig rätt långa sträckor utan att imma igen.

Fick ett bra pris på trevliga Swimshop på Västmannagatan 77 så jag slog även till på en flytkudde, eller vad det nu kallas. Har varit skeptisk mot dom tidigare men är faktiskt rätt bra. Framför allt eftersom man kan lägga kläderna i den när man simmar men också för att man syns bättre om man är någonstans där det går båtar. Märker inte av den när jag simmar men förhoppningsvis får jag ändå en liten positiv effekt när jag simmar utan den på söndag, som när Bolt knyter loss bildäcken från träningspassen.  

 

Taggar

Stockholm Triathlonswimshop

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!