Beredd på allt

1 juli, 2016

Ingen mer träning nu inför söndagen, i morgon blir en vilodag. Jag har deltagit i två triathlontävlingar tidigare: Ironman i Kalmar 2014 och Stockholm Triathlon 2015, samma som jag ska köra nu. Förra året kom jag tolva i motionsklassen, därför kan jag väl inte sikta på något sämre än topp-tio i år. Egentligen är det väl mer relevant att försöka slå min egen tid på 2.21, eftersom jag inte kan påverka de andra deltagarnas prestationer. Men det är också svårt att jämföra olika år med varandra, vind och andra yttre omständigheter kan skilja sig åt.

Som jag skrev i förra inlägget så är tävlingen tidigarelagd i år, vilket jag tror mest påverkar simningen, men även dom andra grenarna eftersom jag inte har kommit lika långt i träningen. Men det är nog ganska marginellt i så fall. Så här ser jag på förutsättningarna i de olika grenarna: 

* Min bleka simtid på 29 minuter från i fjol hoppas jag kunna putsa på genom att helt enkelt simma rakare. Ner mot 25 minuter borde jag ha i mig.

* Jag har fler cykelmil i benen i år men inga kvalitetspass, har bara kört på racern två gånger. Den är dessutom oservad och i tveksamt skick. Ska bli intressant att se om jag kan cykla snabbare än 1.07. Skulle vara nöjd med 1.05.

* Löpformen är bra, men jag är osäker vad jag gör milen på. Förra året var jag nöjd med 36.36, tredje snabbaste tiden av alla. Om jag inte missminner mig så var det nytt pers för mig då. Siktar på att slå det i år, under 36 minuter.

Växlingarna är så klart viktiga, det är lättare att kapa en halv minut där än på löpningen, men inget jag har tränat på. Skulle känna mig alldeles för fånig om jag tränade på att ta på mig ett par strumpor. Men, om växlingarna havererar i år och jag ser att jag tappar mycket tid där så är det möjligt att jag får tänka om på den punkten.

En jobbig grej är att jag startar tidigare i år, 8.45. Eftersom jag vill äta minst fyra timmar innan start så innebär det problem med frukosten. Ska jag sätta klockan i grisottan för att hinna smälta maten eller ska jag bara äta något lätt innan start? Ja, det får jag grubbla på i morgon.

Taggar

Stockholm Triathlon

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!