Konsten att söndagscykla

6 juli, 2016

Dagen efter ett långpass brukar det sitta som en smäck att ta en vilodag och det var tanken även denna gång. Bilskrället skulle förvisso hämtas från verkstaden men jag tänkte att jag cyklar in lite lugnt.

Precis innan jag började cykla hade regnet slutat så jag klurade lite på vad jag skulle ta med mig för kläder. Man vill ju inte bli dyblöt ifall det skulle börja regna igen men santidigt inte cykla i full mundering så man rinner bort och får saltbrist på kuppen. Valet föll på en jacka som såg vattenavvisande ut vilket kändes som en bra mellanväg.

Så var det det här med att ta det lugnt. Fast nedförsbackarna måste man ju ta tillvara, om inte annat så för att orka upp för uppförsbacken som kommer i direkt anslutning. I uppförsbackar kan man få växla ner men man är ju inte sån att man viker ner sig så man tar ju i en del i alla fall. Och tänk var härligt det är när det är plant, då kan man ju växla upp och köra på som vinden!

Väl framme i Kungsbacka kunde jag nöjt konstatera att jag tillryggalagt sträckan på en betydligt snabbare tid än jag gjorde 2014 när jag tränade för Halvvättern. Sådant räknas ju, även om det inte var tänkt så från början.

Som avslutning på hela härligheten öppnande sig himlen när jag hade ca 2 km kvar. Jag hann kränga på mig jackan men det var knapppt. När jag väl kom fram var jag så blöt att det såg ut som någon slängt en spann vatten på mig. Jackan var inte så vattenavvisande som den såg ut. Jeansen satt nere på höfterna och man kunde se rännilar med vatten ifrån byxorna. Att dra upp byxorna och känna allt det blöta var det inte tal om.

Kan säga att besöket på Ica efteråt gick rätt fort och jag fick med mig hälften av det jag skulle handlat. Ja, prova själva att bada med jeans och gå och handla i dem efteråt. Det har jag provat färdigt.

Taggar

CyklingRegn

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!