Triathlonpremiär

6 juli, 2016

Ikväll på Jogersö, Oxeösund. Sprint på schemat(700 m sim, 20 km cykel och 5 km löp).


Det är drop-in så det r alltid lite oklart vilka som ställer upp men idag fanns vid startlinjen bl a en amatör-VMcykist i tempo, en juniorlandslagsman i orientering och en triathlet som förra året i Kalmar suddade vid en VM-bijett till Hawaii. Kompetent motstånd alltså, dessutom några herrar och damer med mindre rutin men lika mycket vilja.


För mi egen del var jag lite osäker på formen efter några sega dagar där jag varit trött här och var i kroppen och lite småskavanker som spökar.


Cyklade till tävingsplatsen. På vägen dit hörde jag något missljud från framjhjulet... Nervöst... Men jag såg förbi det och körde vidare ändå även om hjulet ska till verkstaden så småningom. Det höll iallafall.


 


Nåväl. Till start efter en väldigt kort och ofokuserad uppvärmning. Planen var att ta några bra fötter på de jag vet håller samma fart och sedan hålla i för att gå förbipå sista delen av simningen. Innan starten går informeras vi om att banan ändrats lite och har en vändning på stranden. Min plan blir att köra hårt och få ner pulsen lite under löpningen.


Starten går och jag kommer iväg bra, är tvåa (långt efter Robert) till första boj. Simmar ganska rakt och blir ikappsimmad av en dam (simmare hörde jag innan) vid andra boj.
Håer min plats till sista boj innan jag få sällskap av Jimmy och Micke. Efter den långa löpningen till cykeln har jag jag ca 10 sek till andraplatsen, damen klev av efter simningen.


Jag får till en väldigt bra växling och kommer iväg som tvåa. Förutom lite strul med skorna hittar jag en bra rymt ganska fort och det tar nästan 3 km innan elitcyklisten Jimmy susar förbi. Sen händer väl inget direkt på cyklingen förutom att Robert och Jimmy drar ifrån oss övriga och jag drar ifrån de 5-6 bakom mig. Framme vid växling har jag sagit personbästa med en minut utan att ha kört mig sönder och samman. Eller kanske just därför, jag hade negativ split.


Bra växling igen ut på löpning och benen känns ättaare än jag kommer ihåg att de brukar göra. Lite nyp i vänster hamstring men ingen större fara. Blev en ganska ensam löpning förutom att jag sprang om några motionärer i löpspåret. Sprang på i bra fart och landade löpningen på 24.05 inkl T2 med sluttid på totalt 1.07.30, trea för dagen. Nu var simningen lite ovanlig men hur som PB.


Känslan jag tar med mig är att jg nog hade kunnat pessa lite mer både på cykeln och framförallt löpningen om jag haft någon att stångas med.


Men en väldigt bra start för säsongen och kul att se att träningen gett resultat även om jag inte kört så mycket fart.

 


Barnen körde också (ca 200 m sim/vattenspring, 5 km cykel och 800 m löp) och bägge ar nöjda med sina insatser. Kul!

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!