Först dagen på semestern.

9 juli, 2016

Eller kanske första dagen efter den sista på jobbet. Semestern börjar ju egentligen på måndag.


Jag gjorde som sig bör sista dagen; Korka upp rose-vin, några öl, grilla kött och vara uppe hela natten för att sedan sova bort en stor del av lördagen.


Eller inte. Satt uppe och kollade Zombieland igår till ca 23, sen sängen. Vaknade omkring halv 7 och när hunden var kissad och sonen fått lite frukost gav jag mig iväg till Stendörren för ett simpass i min ensamhet. Hade daen till ära lånat en Safe-Swimmer av Andre så det kändes lugnt. Jag hade planerat ett LSD-pass. Inga droger här inte, utan ett Long, Slow Distance. Ca 4.5 km, sen fick det ta den tid det tar.


Våtdräkten på ganska smidigt för en gångs skull och sedan mot det blå vattnet som såg väldigt inbjudande ut. Ner i böljan. Och så jäva kallt det var. Jag kollade inte temperaturen, men tror det var max 15; fingrar och fötter blev kalla direkt.


Nåväl iväg. Stel som vanligt innan kroppen är uppvärmd och det köndes lite orytmiskt i början. Blev några kortare pauser på kobbarna för att hitta vägen bland de små klipporna och vikarna.


Två varv runt den större ön och hängbroarna inplanerat. Vid första varvet kändes allt bra, vattnet ar varmare på andra sidan, kanske 18 grader och alldeles lagom temp i våtdräkten. Hade då passerat några båtar och även mött två segelbåtar med några meters avstånd. Jag hoppades att de såg mig men man vet ju aldrig. Safeswimmer och rosa badmössa kan räcka.


När jag vände runt för varv två hade jag varit i vattnet ca 50 minuter (ja inte jättesnabbt och dessutom småstopp som sagt, då var vattnet precis lika kallt som första varvet knappa timmen innan men jag var ju kallare. Mina fingrar på hägerhanden blev dysfunktionella och jag kunde inte hålla ihop dem eller ens hålla emot vattnet så fick inget grepp alls i vattnet. Och då kommer man ungefär såhär [------] långt på varje armtag. Andra varvet tog lite längre tid än första, trots färre pauser och närmare väg när jag hade mer koll på terrängen.


Nu hade det kommit in fler båtar i den varmare viken också. Tror det stod 8 stora segelbåtar på en sträcka av 50 meter. Resten av Stendörren som jag såg var tom. Hur tänker de där? Den stora fördelen med båt är väl att man kan ta sig dit man vill så man inte behöver vara precis där alla andra är...?


Sista halvtimmen jag låg och badade började jag få ont i pannan av glasögonen. det känns inget bra, jag villl inte köpa nya OW-brillor. Jag är jättenöjd med dem tills de börjar göra ont. Hoppas det är en vanesak, är inte ofta de suttit på över timmen.


 


Så vad tar jag med mig? Jo, att jag kan simma över 4 km, även om det idag gick oerhört mycket långsammare än jag tänker göra i Kalmar. Jag kan inte hålla pace när jag simmar själv, ingen referensram alls i öppet vatten. Och har jag ingen bredvid, framför eller bakom blir det lätt att det går alldeles för sakta och småpauserna blir i ärlighetens namn fler än de behöver vara. Nåja, tror inte att det gör så mycket, jag kommer klara sträckan utan alltför stora problem, även med 2200 andra i vattnet.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!