Semesterlunken är här :)

22 juli, 2016

Åh, vad det är skönt att vara ledig!! Nu är det en vecka sedan jag loggade ut från jobbet. De sista dagarna på jobbet var väldigt stressiga. En jobbig och krävande incident tog all energi och kraft sista dagen så istället för att hinna rensa skrivbordet och reflektera över en intensiv men otroligt rolig termin lämnade jag jobbet med en känsla av att inte vara klar med någonting. Mina första semesterdagar fick jag verkligen kämpa med att inte pocka upp datorn och jobba klart. Svårt. Idag har jag gjort färdigt det där jag hade hängande över mig så nu känner jag att ledigheten börjar till 100%. 


Förra helgen drog vi till stugan i Halmstad. Det är alltid skönt att kicka igång semestern med att komma iväg från alla måsten.  Tyvärr har vädret varit allt annat än semesterlikt. Regn, mulet, inte över 20 grader och BLÅSIGT! Att vara på stranden var inte att tänka på. Barnen var i snabbt och doppade sig en gång men inte mer än så. Så vad har vi hittat på. Jo, på söndagen var vi vid Danska fall i Simlångsdalen. Miljön och naturen i detta naturreservat är underbar. Man går genom vackra bokskogar innan man kommer fram till fallen.
På tisdagen åkte vi ner en sväng till Kullaberg där vi tänkte gå ner till Nimis och Arx. Det är en tuff vandring som kräver vältränade ben och glatt humör. Vi hade laddat ryggsäcken med energi så at barnen skulle orka. Tyvärr började det regna när vi var på väg i bilen så vi bestämde oss för att slopa vandringen. Det kan bli väldigt halt när man ska gå ner/upp till skulpturerna. Vi åkte istället längst ut till spetsen av Kullaberg och gick omkring lite vid Kullen fyr, nog så utmanande för barnen. Det var en härlig dag trots lite halvdåligt väder. Ja, sedan har det varit minigolf, lek och glass för hela slanten. Semester med andra ord. 


Hur har det då gått med min ambition att morgonträna? Sådär är det ärliga svaret. Jag och maken var ute två morgnar. De andra morgnarna var det så dåligt väder att vi valde att stanna inne och en morgon ville vi unna oss sovmorgon. För övrigt har jag har  tränat själv och mitt mål att springa hela Prins Bertilsleden är nått! Jag sprang hela vägen från Tylösand tillbaka till stugan. Det var 18 km och tog 1 timma 26 minuter.
Om ni är nere i Halmstad måste ni springa den här sträckan. Från Tylösand in till slottet i stan är det 14 km nästan exakt. Leden är utmärkt med blåmålade stolpar så det går inte att springa fel. Hela leden går utmed havet och ger en så härlig känsla. Tillgängligheten är mycket god, det är endast på några få ställen det iär lite svårt att ta sig fram om man går med barnvagn eller sitter i rullstol. För utom denna sträcka har jag sprungit två 8 km-rundor i bra tempo. Måste ändå säga att jag är nöjd med hur veckan blev träningsmässigt. Vi har gått väldigt mycket så även om jag inte tränat aktivt alla dagar så har vi varit väldigt aktiva.


Nu tuffar veckorna på med blandade semesteraktiviteter. Skönt att ha lite planerat men ändå utrymme för spontana infall.  
//Linda

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!