Inga lätta fötter i fredags

10 juli, 2016

Eftersom jag just nu är ledig i tre veckor till innan jag börjar på ett nytt arbete i en ny kommun tänkte jag i fredags att jag kunde ta ett löppass som egentligen inte stod på planeringen för vem vet hur mycket jag hinner med när jag börjar arbeta. Jag valde att springa milen i Hemlingbyspåret. Det är ett terrängspår men jag har sprungit där väldigt ofta så det är inte några problem, eller har inte varit. Jag mötte två cyklister i spåret vid ca 7 kilometer och de var så fokuserade att de verkade som om de knappt märkte att de passerade mig. Jag hann tänka tanken, jag undrar om de skulle stanna och hjälpa mig om jag hade problem, sen stöp jag i backen. De hann åka så de såg nog aldrig att jag ramlade. Min målsättning är ju att aldrig stanna så min enda tanke var att fort som attan ta mig upp så jag inte skulle behöva stanna. Jag sa till mig själv att jag skulle resa mig upp och att jag kunde kontrollera skadorna gåendes! Helt horribelt när jag tänker efter. Jag ska försöka att aldrig tänka den tanken igen, varken att jag inte kan stanna om jag ramlar eller om någon cyklist skulle stanna om jag behövde hjälp:). Det jag annars brukar tänka men som jag inte gjorde då är att jag ska ha lätta fötter. En av mina karatetränare sa alltid det när vi skulle fightas eller springa och det är en tanke som jag brukar ha med mig och den brukar fungera ganska bra som ett mantra att upprepa.

Det som ställt till det för mig nu är att jag har ett skadat högerknä och en öm vänsteraxel som jag knappt kan lyfta. Jag kunde inte springa långpasset idag, söndag, som tänkt var. Jag ska försöka ta det imorgon kväll om det är möjligt. Nu fick jag ju en anledning till att tillbringa sex timmar i soffan för att se Tour de France. En hel arbetsdag för att titta när andra cyklar men den främsta anledningen är att det är så bra kommentatorer på Eurosport så själva tävlingen kommer i andra hand.

Jag tänkte också passa på att gå på gymmet imorgon måndag men inser att det inte är någon större idé om det fortfarande gör ont i axeln. Det finns inte så mycket att träna då. Skulle kunna träna rygg och kanske mage men det får vänta tills jag blir fit for fight again. 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!