Samma lika?

10 juli, 2016

Jag läser mina bloggkollegors inlägg och slås av hur lika vi är trots våra olikheter. Vi bråttas alla med bristande motivation, skador och sjukdomar från tid till annan och drivs av vår längtan efter att nå våra mål oavsett hur långa eller korta de må vara.


Det är lätt att stirra sig blind på "grannens" prestation när man befinner sig i en svacka. Att jämföra sig med någon annan istället för att se till sina egna förutsättningar. 


Det är nu 6 veckor sedan min operation och jag bråttas med det faktum att min kropp inte är i samma form som min mentala inställning. Mentalt längtar jag efter att äntligen få pressa min kropp till max både vad gäller löpning/cykel och styrka men fysiskt är min kropp mest nöjd över att ligga kvar i soffan och förstår inte alls vitsen av att ge sig ut och nöta asfalt i flera kilometer. Allra helst i löptakt?! Varför liksom?


Att inse att kroppen måste börja om från början trots att man redan genomfört diverse lopp och distanser är tufft. Motion är verkligen en färskvara. Mentalt tycker jag att jag borde orka MINST 2 mil med tanke på det jobb jag ju redan lagt ner under de senaste åren och så ger jag mig ut bara för att inse att 5 km är en enorm bedrift. Vi har inte riktigt samsyn jag och min kropp skulle man kunna säga. Det är en förbannad tur att vi belönas med ljuvliga endorfiner även efter 3 km. Annars hade jag nog redan givit upp...


Ni som känner mig förstår att jag får jobba extra hårt med inställningen just nu. Att inte ge efter för den tråkiga inställningen eftersom JAG VET hur härligt jag kommer tycka det känns när jag passerar 2,5 mil som kvittens på att marathon är inom räckhåll. Visst, det är långt dit men herregud, tiden går galet fort när man är tant som jag :)


Det jag vill säga är att vi bråttas alla med våra demoner. De må se lite olika ut men innerst inne är vi alla nybörjare. Tänk på det nästa gång du utmanas av en stjärna i löpspåret och vill ge upp. Kan hen så kan du! Du har ingen aning om vad som rör sig i den personens huvud. Frågan är hur mycket tid och engagemang du är villig att lägga ner i ditt mål. Inget är mer rätt eller fel än något annat. Det viktigaste är att du själv tycker det är värt det. Det är du som har stafettpinnen till ditt eget liv. 


Hur ser ditt val ut?


 

Gilla:

Senast bloggat

Gilla Allt om Löpning på Facebook!