Biggest loser triathlon

30 juli, 2016

Efter förmiddagems sega cykelpass fastnade jag framför Biggest Loser på kanal 5. Det är inget program som jag har myckt till övers för egentligen men när jag väl tittar så fastnar jag och det är väl programmets styrka.

Idag var de på vecka 14 och deltagarna hade som vanligt helt vansinniga siffror, tror de låg mellan 20 och 40 kgs viktnedgång. På 14 veckor. Om jag skulle gå upp 30 kg skulle jag ha grymt svårt att gå ner dem på så kort tid även om jag är van att trän rätt mycket. Och att göra det som soffpotatis är helt galet. Jag undrar hur mycket som inte syns i redigeringen och hur mycket skador deltagarna drar på sig...

Aja. I dagens program var den stora tävlingen triathlon, full sprínt-distans. Och jävlar vad de slet. Och var grymt nöjda över att de klarat sitt ilvs första triathon. Det är väl det som är det roliga med triathlon? Alla kan! Från eliten som gör sprinten på under timmen med marginal eller Ironman-distansen på under 8h i rätt miljö till nybörjaren som vinner över sig själv genom att bara komma i mål oavsett tid eller distans. Flaggskeppet är ju Ironman men allt fler upptäcker vilken bra träning det är med triathon och tävlingarna är bonusen där allt sätts ihop.

 

Så ni som bor i Nyköping/Oxd-närheten, äger en cykel och råkar läsa det här: Kom ner tilll Jogersö på onsdag för att testa sprintdistansen eller halva distansen. Finns för barn också, 100 m sim, 5 km cykel och 800 m löp. För de minsta finns också, då vattenbrynslöp och gräslöp.

 

Våga utmana dig jälv, det kommer vara värt det!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!