Racerapport om Skövde 6h

31 juli, 2016

Igår var det så dags för tävling. Skövde 6 timmars skulle springas. Vaknade rätt tidigt. Försökte ligga kvar i sängen och dra mig lite men jag var alltför rastlös. Bara att kliva upp. Dumt att ligga där och vila…. Käkade lite frulle och packade ihop det sista. Stack sen till bussen och tåget. Käkade lite mera frulle på tåget. Kände mig sådär lagom fokuserad. Försökte vila så mycket som möjligt på tåget. Väl i Skövde väntade grymma Heike upp. Grymt skoj att ses igen!! Skönt att hinna bubbla lite innan start. Hämtade ut nummerlappen och pratade lite med Peter, Niklas, Christer, Hasse, Torill och några till. Skönt med en avspänd stämning! Hann med att nervöskissa också ett par gånger…

Kl 12 gick starten och jag började i ett rätt högt tempo. Ville se hur långt det gick. Fick sänka tempo lite ju längre in i tävlingen j
ag kom. Tyckte jag fick i mig rätt skapligt med vatten, sportdryck och annan näring. Efter någon timme började magen krångla och jag fick göra några oplanerade stopp samt 2 spyor. Sen mådde jag bättre. Hade ett riktigt bra flow ett tag där allt bara rullade på. Fick springa ganska mycket slalom mellan folk. Min gps på klockan visade långt över 72 km. Antingen visar den helt fel el så fick jag springa en jäkla massa extra. Sen tar extra tid och distans att behöva gå depå för att äta, dricka. Går fortare om man har någon supporter som langar vätska, näring. Då är det bara att springa.

Tycker att det var ganska låg stämning ute på banan. Några pratade lite men det var inget tjoa och shim…..Den lilla publik som fanns på plats hejade knappt på. Bara fullt upptagna att supporta sin adepter. Fick ta saken i egna händer så jag sprang och hejade på alla som jag varvade. Tillslut fick jag hejarrop tillbaka. Stämningen blev lite bättre.

Jättekul att se Heike på banan igen. I början av året var hon skadad och jag trodde då liksom hon att det var kört med löpning. Så att se henne springa igen var grymt!! Däremot fick Niklas kliva av tidigare än planerat. Han fick magproblem också. Jättetråkigt!! Försökte peppa honom! Fick honom ett tag att sakta ner tempot och springa med mig. Pratade med honom för att få honom på andra tankar så att det kanske vände men icke. Tråkigt! För min del tror jag att sportdrycken var lite boven i dramat. Tycker att den var ganska stark. Brukar spä ut min sportdryck så efter toastoppen och spyor så blandade jag ut sportdrycken mera när jag väl tog den.

Tycker tyvärr att det var lite folk som sprang. Jättetråkigt! En annan mindre bra sak är när folk ställer sig i vägen efter dom har tagit dryck eller annat. Fick springa jättemycket zickzack vid varvningen. Det gäller att inte tappa fokus så man springer omkull någon.

Fick en snetändning i loppet. Blev helt plötsligt skitsne och ville bara lappa till någon. Jag gjorde ju inte det så klart men ändå. Tror att jag blev frustrerad för att jag vet att jag har mera att ge….Fick liksom inte fram det idag. Alla pusselbitar föll inte på plats i pusslet. Irriterande!!

Vädermässigt så tycker jag att det var ok. Kunde ha varit soligare och varmare. Led inte avdelningen som var. Bara att klaner sig med vatten och svamp. Vi fick en lite skur på oss i början men sen var det soligt och lite molnigt. Hade kanske behövt packat ner solkrämen såg jag när vi skulle duscha. Solen tog. Har en snygg löparbränna nu efter linne och mp3 hållaren runt armen.
Vid några gånger hade jag en 10 årig kille som heter Adam som sprang med mig. Jättekul! Stor guldstjärna till honom!!!

När målskottet hade skjutits la jag mig ner. Bara få vila fötterna. Dom var jättevarmt! Dom sista meterna skulle mätas och chipen klipptes bort från skona. Jag joggade sen bort till Heike som var ett halv varv ifrån mig. Ville kolla läget med henne. Snacka lite. Vi hämtade våra lådor med energi och annat samt medaljen och gick sen och duschade. Det var då jag såg att solkrämen hade varit bra att ha idag….. Smart att vara efterklok. Efter duschen kände jag mig som en ny människa. Stack snabbt på prisutdelning innan jag och Heike svischade till tåget. Gick och köpte en yoggi, vatten innan jag åkte med tåget och bussen hem. Var hemma i lägenheten efter 22. Ingen idé att och då. Packade upp allt istället och satte mig och slöglodde på tv ett tag. Somnade efter mycket om och men. Sov illa hela natten och vaknade tidigt. Gick upp tidigt och pillade i mig lite frulle och gick sen iväg till gymmet. Lätt cykling blev det. Kanske blir ett lättare pass på eftermiddagen också.

Ja just det….hur det gick…..jo kom 2a i damklassen på distansen 79,05m, snittfart 5:13min/km. Blev 4 a totalt av alla damer och herrar, 64 st startande. Hyfsad insats….Men nu är det fokus framåt!!
Nästa ultra blir nog med största sannolikhet Oxelösund 6 timmars den 15/10. Men nästa tävling blir eventuellt Kkjoggen i Katrineholm om några dagar.

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!