Det som inte får hända

7 augusti, 2016

Långpasset i fredags var skitkul! 40 km i skogen på Sörmlandsleden, kan vara definitionen av lycka på något sätt. Men något hände en bit innan halva turen var över, jag ramlade, jag ramlade lite konstigt, och det gjorde ont.

Jag hade precis stannat och gått några meter för att kika var nästa markering var, stigen delade sig och var inte supertydligt markerad just där. Jag får syn på en markering lite längre fram och tar genast fart. Men vänstra foten fastnar på något sätt och jag faller framåt. Den högra foten flyger fram för att stoppa fallet, men den greppar inte stigen utan glider framåt, samtidigt som överkroppen fortsätter falla framåt. Detta resulterar i en väldigt snabb och plötslig sträckning av höger hamstring.

Det strålar i hela benet, ungefär som när man får en stöt på precis fel ställe i armbågen. Jag blir först väldigt rädd att något har gått ordentligt fel och gått sönder. Men det slutar stråla ganska fort och jag kommer på fötter och kan gå en bit, och börjar springa igen. Det känns lite först, men det går över och jag lyckas springa ytterligare ca 23 km utan problem.

Men idag känns det inte så bra. Det är helt klart en ordentlig sträckning. Det gör ont när jag står upp, så jag håller mig i sängen mest. Det var ju inte såhär det skulle gå, två veckor innan Bydalsfjällen 50K!

Jag får hålla mig stilla nu fram tills loppet, och hoppas innerligt att det går över och att jag kan prestera bra. Attans!

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!