Fjällräven Classic frestar!

9 augusti, 2016

En ren slump gjorde att jag fick höra talas om "vandringsloppet" Fjällräven Classic som precis gick av stapeln. När jag var uppe vid Kebnekaise för ett par veckor sedan postade jag denna bild på instagram:

Bilden fick en kommentar av någon som verkade ha planer på att snart ta sig till Kebnekaise de också. Jag började följa denna person och det visade sig till slut att hon och en vän skulle delta i Fjällräven Classic, en tillställning jag aldrig hört talas om innan.

En vandring från Nikkaluokta till Abisko, 110 km, med över 2000 deltagare. Genast tänkte jag "får man springa loppet istället?"

Och visst får man det! Rekordet verkar tillhöra Max Själin (som gjorde grymt bra ifrån sig i årets Western States). Max sprang 2013 sträckan på 12 timmar och 15 minuter, en tid jag antagligen aldrig kommer kunna vidröra.

Men idéerna började genast susa i huvudet. Det som verkar mest intressant just nu är att springa Fjällräven Classic nästa sommar, och att dessutom göra en avstickare till toppen av Kebnekaise när jag passerar Ladtjovagge. Turen skulle då bli ungefär 125 km, men med en väldans massa fler höjdmeter.

Jag är antagligen inte riktigt redo än för såna enorma distanser, men det är den här typen av utmaningar som jag verkligen inspireras av. Om jag kan göra tillräckligt många squats tills nästa sommar så att benen åtminstone tål påfrestningarna kanske jag slår till. Jag får låta idén gro ett tag i huvudet och hoppas att jag inte kommer på några bra skäl att inte göra det :)

Taggar

fjällenfjällöpningfjällräven classickebnekaiselöpningtraillöpningultramarathon

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!