Racerapport Kkjoggen

11 augusti, 2016

I tisdags var det ju så åter dags att springa Kkjoggen inne i Katrineholm. Nästan på hemmaplan alltså. Började dagen med ett träningspass på förmiddagen. Sprang ett löppass över 20km med ett antal farthöjningar i. Fortsatte sen med ett 2h långt cykelpass. Skönt att träna av sig lite rastlöshet inför kvällens tävling. Lite lunch, vila och allmänt hemmafixare så började jag förbereda mig inför tävlingen. Valde att åka till Katrineholm ombytt och klar. Så det var bara att smörja in lite delar som brukar skava med vaselin, tejpa ställen som skulle tejpas och sen på med tävlingskläderna. Packade ner lite varma ombyte och annat och stack sen till bussen. Kom fram skapligt i tid för att hämta ut nummerlappen. Skönt att slippa stressa. Petade i mig några tuggor på en banan och lämnade sen in väskan. Var tvungen att värma upp. Men fy satan vad kallt det var….burrrrr……burrrrr….. Som tur var hade jag packat ner mina lösa armar. Värmde så sakta upp. Strech och annat men kände mig inte på hugget. Jag var liksom inte där. Kroppen och hjärnan ville verkligen inte. Tyckte inte det skulle bli så speciellt kul. Fortsatte min uppvärmning ändå och upprepade för mig själv att jag skulle ta detta lopp som träningspass, inte rusa för fort i början men ändå bra fart, inte rusa efter någon utan hitta mitt egna tempo. Sagt och gjort. Ställde mig i startfålla och långt fram. Vill inte göra misstaget som jag har gjort förr och hamnat långt efter i starten.

När starten gick rusade jag iväg. Fokus framåt mot första kmskylten. Springa fort för att komma om en massa människor och för att slippa hamna i köbildningar. Lyckades bra med den taktiken. Men första km gick riktigt fort….strax över 4 min/km. Sänkte tempot lite och fortsatte att jaga kmskyltar. Helt plötsligt hade jag sprungit 5km. Fördel med ett kort lopp det tar fort slut…..Gnuggade på rätt bra. Benen kändes ok. Kom in i centrum igen och där möts vi alltid av en massa folk. Tyvärr tyckte jag att det var rätt lite folk som stod ute och hejade i år men inte undra på det med denna kyla. När det återstod 2km började jag känna av 6h loppet och dess 69km…..Det hade bara gått 9 dagar mellan det och detta lopp. Lite kort återhämtning. Sista km var bra seg. Hade några damer i sikte med benen orkade inte öka farten mera. Jävla skit! Kom imål på tiden 46:22. Det räckte till en 18:e plats. Snittade väl varje km på ca 4:30 i snitt.

Direkt vid målgång får man en påse med kexchoklad, banan, medalj och en flaska vatten. Snackade lite med Karin och Brittis efter målgång. Joggade sen snabbt iväg för att hämta ut väskan och sen snabbt byta kläder till torrare och varmare. Vill ogärna bli sjuk nu. Hur som helst så var det väl en hyfsad insats. Bara att ladda om inför nästa.

Stort tack till alla som hejade på mig på plats!!! Nämner inga man för risken är att jag glömmer någon då. Tack också för alla hejarrop via nätet och sms. Stort tack till Lillis och Kerstin för skjutsen hem! Supertack!!!


Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!