Mystisk lukt och födelsedag.

21 augusti, 2016

I måndags kom alla lärare tillbaka till skolan efter sommarlovet. Det var så roligt att träffa alla solenergipåfyllda människor. Pedagogerna på fritids har jobbat två veckor så dem har jag hunnit träffa en del redan. Jag försöker, och vill, ha dörren öppen till mitt kontor. Ibland stänger jag när det är elever som spelar pingis eller bordsfotboll i vår stora entré i vilken mitt kontor ligger. Jag vill vara tillgänglig och nåbar vilket gör att det jag har tänkt att göra på jobbet ibland inte riktigt blir  av. Men de personliga mötena går före mail. Den här veckan tog nog ändå priset. 'Har du 5 minuter?', 'Åh, där är du, får jag bara ta en sak med dig?', 'Nu när jag ser dig måste jag bara fråga...', 'Bra, jag har letat efter dig (om jag hunnit gå på toa), jag vill bara kolla om...' och så vidare. De där 5-minutersmötena har avlöst varandra och frågorna har varit många. Jag försöker alltid möta och bemöta alla på ett bra sätt men jag blir också så trött i huvudet av allt som händer och som ibland också är bortom min kontroll. Sådana här veckor blir löpningen min räddning. Om jag inte hade bokat upp ett par kvällar med Mia vet jag att jag hade suttit hemma och jobbat. Löpningen ger mig andrum, en mental paus samt styrka att orka med jobbet. Är så glad att jag har den, löpningen. Världens bästa batteriladdare!

Så vad har hänt i löparspåret i veckan då? Jo, i måndags körde vi backintervaller. Vi har en brant backe uppe på Ymer som är ca 200 m lång som vi plågar oss i. Vi värmde upp i två km och väl framme körde vi sex race upp för backen. Det var inte så jobbigt och jag inbillade mig att jag hade orkat några race till. Men vi sprang hem i lugn och ro. Väl hemma klippte jag ett gäng mördarsniglar innan jag gick in och körde styrka med kettlebellsen. Något hände när jag tränade med kettlebellsen för följande dagar hade jag väldigt ont i nacken. Jag måste slarvat med tekniken när jag tränade och jag fick mig en tankeställare. Jag hade tänkt att köra ett extra pass på onsdagen men jag stod över. I torsdags tänkte jag och Mia köra 10 km i lite högre tempo men vi tog helt slut. Kanske var det intevallerna på måndagen som satt kvar i benen för ingen av oss hade ork att trycka på. Vi fick i alla fall ihop 10 km i makligt tempo. 

Så, den mystiska lukten, vad handlar det om? Jo, gårdagens runda slutade inte som planerat. Mia och jag planerade att springa 5 km tillsammans. När vi skiljdes åt sprang jag vidare för att få ihop ytterligare några kilometer till veckans statistik. Jag joggade på och siktade på att vara att vara hemma vid ytterdörren efter fem extra km. Men. När jag sprang förbi mina barns skola kände jag en stark doft av bensin/disel. Jag noterade detta i huvudet och sprang vidare. Bara några meter senare stannade jag och vände tillbaka. Så där ska det inte lukta vid en skolgård. Jag gick fram mot skolan och upptäckte strax att någon hällt bensin/disel på ett hörn och längs hela väggen på skolbyggnaden. Inte bra. Upptäckte samma sak på ett annat ställe, bensin/disel var skvätt långt upp på ett hörn. Så jag ringde polisen som kom och mötte upp en svettig och i ansiktet illröd Linda. De konstaterade att det var disel som någon hällt och skvätt ut. Det känns mycket olustigt att någon gjort så här på mina barns skola. Tänk vad som hade kunnat ske om de tänt på! Det som känns än mer olustigt är att ingen annan larmat om detta. Jag sprang förbi skolan runt klockan 9.25. Fler än jag måste passerat där på morgonen och känt lukten. Imorgon är det skolstart för landets (nästan) alla elever och jag hoppas att alla elever får komma tillbaka till en skola som är i fint skick efter sommarlovet. 

Så till födesedagen. Idag är det nio år sedan vår son kom till världen. En 52 cm lång och 2860 g lätt kille. Att det var starten på världens häftigaste äventyr, det förstod jag. Men jag kunde inte i min vildaste fantasi veta hur mycket kärlek, frustration, glädje, ilska, skratt och gråt jag skulle få uppleva och upplever dagligen. Så idag firar vi sonen med en ny cykel och makens fantastiska äppelpaj :) HURRA!!!

Ny löpvecka står för dörren. Mia åker till Formex på tisdag så jag ska ut och springa själv. Det ska bli toppenväder så jag ser fram emot många kilometer i kvällssolen. 

Må så gott! //Linda

Gilla:

Senast bloggat

Inga aktuella bloggar hittades.

Gilla Allt om Löpning på Facebook!