Snabba rundor och god maträtt.

28 augusti, 2016

Vilken härlig vecka det har varit, sommarfeeling i slutet av augusti! Ventilationen på jobbet valde att strejka de dagar det var som varmast och genast förvandlades skolan jag jobbar på till en mycket varm arbetsplats. När 440 elelver samtidigt startar skolan genererar de också en viss värme. Trots att vi öppnade fönser och dörrar gick det inte att få någon svalka och tonårssvettdoften låg tung i korridoren där 6:orna har sina klassrum, strax utanför mitt kontor. Tur att man kan stänga dörren om sig ;) 

 

Vi toppade veckan med att rodda ett party för sonen. På torsdagkvällen, då var jag så trött, kändes det som en idiotisk idé att ha partyt på fredagen men när det väl var dags kändes det bra. Sju killar invaderade vårt hus, hade Nerf-krig, åt hamburgare, snacks (enorma mängder) och drack läsk. I slutet satte vi på en film men intresset var måttligt och de skojade och tramsade mest (socker-rus?). 20 minuter före kalaset var slut var det bara två killar som tittade på filmen medan de andra var ute tumlade runt nedför vår långa backe. Sonen var i alla fall mycket nöjd med partyt, det var huvudsaken.

 

Mia har varit i Stockholm hela veckan så vi har tränat på var sitt håll. Jag nämnde i ett tidigare inlägg att vi funderade på att springa Borås Night-trail men att Mia inte kunde vara med pga jobb. Jag har alltid varit mörkrädd och gillar verkligen inte att springa själv när det är mörkt. Även om detta nu var en tävling med många andra deltagare så fegade jag ur. Veckan träning bestod av två pass. Jag sprang fem km i skogen i onsdags och igår sprang jag 10 km. Jag har haft bra fart och energi och har känt att jag orkar hålla högt tempo länge. Sprang igår fem av rundans 10 km på 21,54, så jag är nöjd med veckans pass. Nu är det tre veckor kvar till hösten mil-tävling Kretsloppet och jag hoppas kunna nå mitt mål att springa runt 45 minuter. Det känns nu som att jag klarar det. 

 

Måste bara tipsa om en maträtt vi lagade igår. Det var så himla gott. Vi skulle egentligen grilla och när min man googlade efter ett recept på god glaze ramlade han över den här rätten, Wiggo Jerk Chicken wrap. Låt inte de många ingredienserna avskräcka, många av dem har man hemma redan medan de andra går att hitta i vanliga matbutiken. Lite spännande blandningar gjorde att kombinationen blev superbra! Enligt receptet skulle det vara sex stycken chili i men vi drog ner det till tre stycken, det räckte gott och väl och hettan blev 'lagom' enligt min smak. 

 

I veckan byter vi årstid, sommar blir höst. Vi har mycket bokat i september, varje helg är det något socialt samt fotbollsmatcher och simskola. Dess utom har jag många kvällsmöten, APT'n och föräldramöten, på jobbet. Detta, blandat med två föräldramöten för de egna barnen, gör att planeringen kring träningen blir ännu viktigare. Mia tränar Crossfit tisdagar och torsdagar så vi får väl se hur vi kan pussla ihop allt, livet och träningen. 

 

Nu ska jag ta ut en banankaka ur ugnen. Doften är underbar! Ha en toppenvecka!
PS: någon som känner igen sig i det  här:

 

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!