Minimerar livet lite

29 augusti, 2016

Jag har länge varit intresserad och fascinerad av den minimalistiska livsstilen. Att leva med färre prylar, i mindre bostäder, med färre utgifter, men med ett fullare liv rikt på erfarenheter och upplevelser.

Idag såg jag äntligen dokumentärfilmen "Minimalism" som jag väntat länge på, en superbra film om ämnet med flera exempel på människor som gått olika vägar mot samma minimalistiska mål. Som så många andra gånger efter att jag sett en inspirerande film fick jag ändan ur och började rensa i lägenheten.

Jag gjorde en ordentlig garderobstömning för ungefär ett år sedan, då massor av kläder åkte i donationscontainern. Den gången var rensningen inte särskilt strukturerad, jag gick mest igenom alla kläder och frågade mig själv "behöver jag den här?"

Den här gången började jag med att göra en lista över alla ägodelar jag kände var absolut nödvändiga i dagsläget; si och så många tshirts, kalsonger, handdukar, bestick, löparskor osv. Sedan började jag rensa, eller jag började snarare välja ut de plagg och prylar jag ville ha, allt enligt listan jag precis gjort. Fem tshirts stod i listan, så jag valde mina fem favoriter. 10 kalsonger var det som gällde, bara att plocka de vars resår fortfarande sitter som den ska.

När jag valt ut de plagg eller prylar som jag skulle behålla, så dumpade jag skoningslöst resten i påsar. Jag ämnar inte att slänga ut allt än, men allt får ligga nedpackat tillsvidare så får jag se vilka kläder eller prylar jag absolut bara måste gräva upp till slut.

Listan är nu uppe i ungefär 150 saker, med endast något fåtal grupperingar av saker (bestick är 1 sak t.ex.). Jag tror inte jag räknat klart allt riktigt än, men om jag slutar på under 200 saker totalt blir jag väldigt nöjd! Sen gäller det bara att bli av med allt på ett ansvarsfullt sätt. Om någon är intresserad av att rota igenom två lådor med böcker är det bara att höra av er!

Inte så överraskande blev listan med löpar- och friluftsrelaterade grejer den längsta. Skor, shorts, tshirts, strumpor, underställ, tights, campinggrejer... Känns bra att jag prioriterar rätt saker i livet åtminstone!

Taggar

livsstillöpningminimalism

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!