Test av Sudio-hörlurar

1 september, 2016

Fram till igår kunde man vara med om att vinna ett par hörlurar från Svenska Sudio, här på Allt Om Löpning. Jag har fått förmånen att testa dessa några veckor och måste säga att jag är imponerad.  Modellen jag testade heter Sudio Vasa Blå, är in-earhörlurar med blåtndsöverföring. Sudio har även flera andra modeller med sladd. De marknadsför sig som ett premiummärke och lådan de kom i gav ett exklusivt intryck som bygde på detta. Det följde till och med ett läder etui för förvaring. Laddade upp dem så fort som möjligt och började testa. Detta var första gången som jag använt blåtandshörlurar och hade inte förstått vitsen med att ha ett par innan jag testade. Enkelt att koppla ihop i mot en telefon i likhet med andra blåtandsprodukter. Insåg väldigt snart att det var en befrielse att slippa sladd och konstant bära med sig telefonen. Nu kunde jag laga mat utan att fastna i något, weee! På samma sätt var det skönt om man hade telefonen i fickan och man har jacka på sig. Normalt brukar jag ha hörlurssladen innanför då, med resutatet att det är lite problem om man behöver ta fram telefonen och göra något på den.
Utseendet är inget att klaga på små och snygga, de väger endast 14gram. Ljudet då? Har kört från ljudbok och poddar, till pop och hårdrock det är kanonljud. I och med a det är in-ear så slipper man mycket av de omgivande ljuden, vilket ger en klarare ljudbild. Det är två saker som jag kan tycka är negativt med dem i förhållande med ett par vanliga hörlirar med sladd, men inte är några problem egentligen. Det första är att de behöver laddas. Mer och mer i ens vardag behöver laddas, det är telefoner, datorer, läsplattor, klockor mm och nu även hörlurar. Hur många laddare behöver man om en familj ska på semester och samtliga saker ska laddas samtidigt? Det är en tänkvärd fråga. Men som sagt det är inget negativt om produkten som sådan. Det andra negativa är egentligen blåtandsöverföringen. För någon vecka sedan uppstod ett I-landsproblem, jag pratade i telefon med Sudio-lurarna och hoppade in i min bil, som har Blåtand. Vad händer då, jo samtalet studsar runt och landar i vanliga högtalaren i telefonen. Innan jag fattade det blev jag väldigt konfunderad. Då måste jag aktivt välja var jag vill ha samtalet kopplat till. Ja, ytterligare ett ickeproblem och som inte rör Sudio-lurarna i sig, det är mera en vanesak med ny teknik.

Jag gillar mina Sudio Vasa Blå och det är svårt att hitta något negativt om dem. Personligen kan jag lätt rekommendera dem! Är det så att ni blivit sugna på att köpa ett par kan ni via länken http://goo.gl/X6Z1aP och uppger koden: LoveRunning så får ni 15% rabatt.

Gilla:

Gilla Allt om Löpning på Facebook!